Latviete no evakuācijas pārņemtās Floridas: Ceļi ir pārpildīti, automašīnas vietām nekustas (65)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Milzīgi sastrēgumi, - tā piektdien raidījumam «LNT Ziņas» situāciju evakuācijas pārņemtajos Floridas dienvidos no Orlando apraksta Kristīna Soloha, kura tur ieradusies, lai piedalītos konferencē.

«Ceļi ir pārpildīti. Dažos posmos mašīnas ir apstājušās un vairs nekustas. Cilvēki gaida, kad mašīnu straume atkal sāks kustēties uz priekšu,» stāsta Kristīne.

Savienoto Valstu Floridas štatā, kura dienvidos, gatavojoties spēcīgajai viesuļvētrai «Irma», evakuācija ir obligāta, palikuši vien tie, kuri spītīgi nevēlas pamest savas mājas. Vētra pašlaik dodas taisnā ceļā gar Kubas ziemeļiem, pārbrāžoties pāri Tērksas un Kaikosas salām, atstājot tās bez elektrības un nopostot namus. Dienvidu Florida ģeogrāfiski ir ļoti nepateicīgs reģions no kura evakuēties, ceļā no pussalas veidojas milzīgi sastrēgumi.

Taču Kristīne atzīst, ka vairāk uz ziemeļiem pašlaik vēl nekas neliecina par «Irmas» drīzo viesošanos. «Skatoties ārā pa logu, nekas vēl neliecina, ka tuvotos vētra. Cilvēki apkārt ir gana mierīgi. Liela rosība vērojama saistībā ar ceļojumu plāniem, katram ir savs stāsts. Cilvēki nomā mašīnas, brauc ar savu auto, vai pat iznomā helikopteri.»

Lielākoties evakuācijas ceļi ved pie draugiem vai radiem, tāpat aizņemtas liela daļa viesnīcu, kas atrodas pa ceļam no Floridas uz ASV iekšzemi. «Ļoti daudzi cilvēki brauc uz Atlantu, Džordžijas štatā. Tur lielākā daļa viesnīcu jau ir aizņemtas. Es pati mēģināju rezervēt viesnīcu, bet man acu priekšā visas vietas pazuda, jo cilvēki masveidā dodas uz Atlantu,» stāsta Kristīne.

Līdz šim vētra prasījusi jau vismaz 19 cilvēku dzīvības, taču šis skaits varētu kāpt. Kā «LNT Ziņām» stāsta Kristīne.

Floridas iedzīvotāji tiek stingri brīdināti, ka neevakuējoties pakļauj sevi lielam riskam. «Vietējie mediji uzsver, ka vētras spēks ir gana liels. Cilvēki tiek brīdināti no piekrastes rajoniem evakuēties, ja dzīvo vairāk iekšzemē - vienkārši nodrošināties ar krājumiem. Ik pa stundai ir jaunas prognozes.»

ASV ārkārtas situāciju federālā aģentūra aprēķinājusi, ka dienvidu Floridā elektrībai piekļuves nebūs vēl dienām un līdz pat 100 000 cilvēku var nākties meklēt patvērumu pēc tam, kad viņu mājas vairs nebūs apdzīvojamas.

Komentāri (65)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu