Viesu stils gada krāšņākajā pasākumā «Rīgas balle» (61)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/Apollo

Melngalvju namā sestdien, 9. septembrī, notika «Rīgas balle», kas veltīta vēsturiskām balles tradīcijām un protokolam, informēja pasākuma organizatori.

«Rīgas ballē» tika likts uzsvars uz klasiskās eiropiešu un tradicionālās latviešu kultūras vērtību atjaunošanu un saglabāšanu, kā arī Latvijas un Rīgas vārda popularizēšanu pasaulē. Tās formāts ir klasisko Vīnes baļļu tradīciju un Latvijas kultūras mantojuma saplūšana.

Pasākuma programmā uzstājās Latvijas Nacionālās operas vadošie solisti Ilona Bagele un Raimonds Bramanis, Latvijas Nacionālā baleta slavenākie dejotāji Raimonds Martinovs un Jūlija Brauere, Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris, profesionālie balles deju dejotāji, kā arī seno Latviešu tautas instrumentu izpildītāji.

Balles muzikālo pavadījumu nodrošināja simfoniskie un džeza orķestri, kas izpildīja Johana Štrausa, Pjotra Čaikovska, Raimonda Paula, Zigmāra Liepiņa un citus skaņdarbus, kā arī modernākās deju kompozīcijas.

Balles organizatori uzsvēra, ka nemainīga «Rīgas balles» tradīcija ir stingrs protokols, kas rada balles šarmu - vīriešiem fraka, smokings vai tumšs svinīgs uzvalks ar pieskaņotu kaklasaiti-tauriņu, savukārt dāmām - gara vakarkleita.

Pasākuma oficiālo daļu tradicionāli atklāja jauniešu pāri, kuri izgājuši speciālu atlasi lielākajās Latvijas augstskolās. Debitanti izpildīja atklāšanas polonēzi un Vīnes valsi, pēc kura viesi varēja piebiedroties un no sirds izdejoties mūzikas pavadījumā.

Balles gaitā notika arī akcija, kuras savāktie līdzekļi tiks novirzīti talantīgu bērnu atbalstam dažādās kultūras nozarēs.

Komentāri (61)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu