Krievijas ĀM pārstāve sajūsminās par Merkeles izteikto salīdzinājumu (690)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova, atbildot uz Angelas Merkeles izteikto salīdzinājumu par Krimu un Vācijas apvienošanos, paziņojusi, ka Vācijas kanclere «atrisinājusi sarežģīto Krimas dilemmu», vēsta «Doždj TV», atsaucoties uz Zaharovas ierakstu «facebook». 

Zaharova norādīja, ka 2015. gadā Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs Minhenes konferencē, runājot par Krimas referendumu teica, ka «Vācijas apvienošanās notika bez jebkāda referenduma, un Krievija to aktīvi atbalstīja».

«Toreiz publika bija neizpratnē - zālē sākās sačukstēšanās. Tagad šis pats Krimas vēstures fakts, salīdzinājumā ar Vācijas apvienošanos, lai arī neveikli formulēts, bet tomēr ir ieguvis Vācijas valdības viedokļa statusu,» rakstīja Zaharova.

Iepriekš Merkele izteicās, ka Krimas pievienošana Krievijai ir līdzīga ar Vācijas apvienošanos.

«Ja es, piemēram, dzirdu, ka vajag atzīt Krievijas veiktās Krimas aneksijas leģitimitāti, tad tas būtu tas pats, ja pret bijušo Austrumvāciju būtu bijusi attieksme «Vācija sadalīta, tur neko mainīt nevar»,» teica Merkele, uzstājoties priekšvēlēšanu kampaņas laikā parlamentā.

Savukārt Vācijas Brīvo demokrātu partijas līderis Kristians Lindners atzīmēja, ka pret Krimu jāizturas kā pret «ilglaicīgu perspektīvu». Viņš aicināja Eiropu mīkstināt sankcijas pret Krieviju un panākt progresu citās attiecību jomās.

Komentāri (690)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu