Iepazīsties ar šova «Lauku sēta» jaunās sezonas dalībniekiem! (33)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3 publicitātes foto

Realitātes šova «Lauku sēta» ceturtā sezona būs skatāma jau no 21. septembra kanālā LNT. Šova veidotāji aicina iepazīties ar jaunās sezonas dalībniekiem.

Šova ceturtajai sezonai bija pieteikušies vairāk nekā 300 dalībnieku no visas Latvijas, tāpēc cīņa par iekļūšanu divpadsmitniekā bija ļoti sūra.

«Lauku sētas» dalībnieki

Inese Dravoļina, 29 gadi, Kākciems, Ropažu novads

Inese sevi dēvē kā jautru, skaļu, drošu un labestīgu meiteni. Viņai patīk atklātība, cilvēki ar savu es. Inesei ir pusotru gadu ilgas attiecības, bet nu jau viņa domā, ka Lauku sētas dēļ būs brīva meitene, jo pirms došanās uz šovu bija jāizvēlas – attiecības vai Lauku sēta? Grūtajā izvēlē uzvarēja piedzīvojumu gars! Inese nav nekāda Rīgas meitene – ar lauku darbiem ir uz Tu. Nav darbu, kurus nedarītu, bet papukstēt gan šad un tad gribas, ka ir grūti, negribas vai vienkārši ir slinkums, bet galu galā paveiks to, kas jāizdara. Inesei ir sapnis aizbraukt uz Ņujorku un apprecēties tuksnesī.

Elīna Lapiņa, 35 gadi, Lielvārde

Elīnas sirdsprieks un dzīves piepildījums ir zirgi. 10 gadus ir bijusi lauksaimniece, kopā ir iejāti (iestrādāti) vairāk nekā 80 jaunzirgi. Strādājot ar zirgiem, Elīna ir vairākkārt kritusi – no roku pirkstiem varbūt tikai divi nav lauzti, tāpat arī ir bijis salauzts atslēgas kauls un ribas, bet tas nevienā brīdī nav licis zirgus mīlēt mazāk. Bērnībā pa kluso ir mukusi no mājām, lai tikai varētu apskatīt kaimiņu zirgus. No plašās saimniecības ir palikuši tikai divi zirdziņi, jo Elīnai ir trīs bērni un viņa ir šķīrusies, līdz ar to trūkst laika, lai visu apvienotu, taču, kad bērni būs paaugušies, ir plāns veidot jaunu saimniecību. Sapnis ir lauku viensēta klusā stūrī, meža ielokā, bet pats galvenais – izaudzināt krietnus bērnus, kuri mīl savu zemi un no lauku darbiem nebaidās. Arī smagi lauku darbi Elīnu nesatrauc, kaut apzinās, cik tie bieži vien ir grūti. Elīna novērtē cilvēkos godīgumu un patiesas emocijas, bet kaitina liekuļi un divkoši. Viņa raugās uz dzīvi pozitīvi un ar cerību, ka viss vienmēr būs labi.

Eva Savicka, 37 gadi, Bauska

Eva sevi vērtē, kā ļoti atklātu sievieti, kura pateiks visu, ko domā, pat, ja tas kādam var nepatikt. Neieredz tenkošanu, tādēļ pati ar visiem runā skaidru valodu. Ja ir aitas, ir cirpēji, bet Evu neviens necirps. Par smieklu devu noteikti parūpēšoties, jo dziedāt, dejot un līksmot ir viņas garā. Eva pēc profesijas ir pavāre, tāpēc gardas maltītes ir garantētas, bet nekad nekritizēs citus, ja virtuvē kaut kas nebūs izdevies kā nākas – galvenais, ka cilvēks no sirds ir centies. Nav neizdarāmu darbu, no lauku darbiem bail nav itin nemaz, lai tikai parāda, kas ir jāizdara – viss tiks paveikts!

Normunds Sakovičs, 27 gadi, Aizkraukle

Lauku darbi Normundu nebiedē, kā savu trumpi uzskata to, ka prot celtniecības darbus, ko vajadzēs uzbūvēs – vai tā būtu suņu būda vai neliela pirtiņa. Bērnībā ganījis lopus, ravējis siltumnīcā, bet visvairāk pie sirds iet meža darbi, piemēram, malkas skaldīšana. Labprāt izvairītos no mēslu vākšanas un lopiņu kaušanas, jo tiklīdz kā redz asinis, paliek jocīgi ap dūšu. Brīvs puisis, un šovā gatavs veidot attiecības, jo kurš gan ir teicis, ka Lauku sētā nevarētu satikt savu īsto un vienīgo. Pats sevi vērtē kā strādīgu, jautru un mīļu puisi, kurš labi prot izmasēt muguru, kājas un rokas, lai tikai meitenes piesakās rindā. Strādā sierotavā par ceha strādnieku, savukārt brīvajā laikā piestrādā celtniecībā un, kā pats par sevi saka, rokas aug no īstās vietas. Traks uz dažādiem pigoriem un ekstrēmiem jokiem.

Intars Sarmulis, 30 gadi, Tirzas pagasts, Gulbenes novads

Strādā zemnieku saimniecībā kā traktorists. Patīk viss, kas saistīts ar tehniku. Laukos nodzīvojis 16 gadus, bet tagad – piepilsētā, bet tik un tā lauku darbi nav kļuvuši svešāki, vienīgi, kā pats saka – kļuvis slinkāks. Ir 7 gadus vecs dēls, bet bez attiecībām. Izpalīdzīgs, citreiz pat pārāk, tāpat arī nedaudz kautrīgs, no sākuma paklausīsies citos un tikai tad izteiks savu viedokli. Attiecībā pret jebkuru darbu ir pedants, jo pret ikvienu uzdoto ir jāattiecas ar pilnu atbildību un tas jāpaveic pēc labākās sirdsapziņas. Darbs vienmēr būs svarīgāks par izklaidēm. Laukos dzīvojot ir pieradis pie visiem darbiem, vismazāk ir paticis vākt sienu – tas mokošais karstums un dunduri var traku padarīt!

Dace Damberga, 27 gadi, Lēdurga

Dace ir ieguvusi maģistra grādu IT jomā, bet vēlas aktīvāku dzīvesveidu, tādēļ ir nolēmusi pārcelties atpakaļ no Rīgas. Ir sapnis par savu saimniecību un tādēļ arī vēlas piedalīties Lauku sētā, lai redzētu kā citās saimniecības notiek visi ikdienas darbi. Nav mierā sēdētāja, patīk pārgājieni un ceļošana, īsta piedzīvojumu meklētāja. Trenējusies dažādos sporta veidos – sākot ar tautas dejām, volejbolu līdz kvadracikliem un kartingiem, spēlējusi arī lakrosu un badmintonu, bet tagad aktīvi nodarbojas ar laivošanu. Ar lauku darbiem ir uz Tu, vienīgi slaukt govis gan nemāk. Vēlas, lai apkārtējie cilvēki ir uzticami, čakli, loģiski domājoši un, lai apkārtējā kompānijā valdītu smiekli. Agrāk dēvēta par kalnu kaziņu, jo vienmēr kaut kur enerģiski lēkā apkārt.

Egīls Mūrnieks, 29 gadi, Sigulda

Egīls ir galdnieks. Viņš esot ļoti čakls, un patīk, ja viss ir izdarīts perfekti. Egīlam riebjas čīkstuļi, pīkstuļi, kuri ar visu vienmēr ir neapmierināti, bet visvairāk tracina slinki cilvēki, kas neko nedara. Nepatīk strīdēties un noteikti ar intrigantiem draudzība neizveidosies. Egīls ir precējies un viņam ir svarīgi, lai tuviniekiem nebūtu jākaunas par viņu un uzsver, ka vīrietim galvenais jebkurā situācijā ir jābūt džentlmenim.

Laura Makare, 23 gadi Skujenes pagasts, Amatas novads

Laurai pa spēkam ir visi lauku darbi, jo smagāki, jo labāk. Malkas skaldīšana, bluķu nēsāšana vai grāvju rakšana problēmas nesagādās. Pļaušana ar izkapti, vai mēslu smaka Lauru nebiedē, ko liks – to arī darīs, jo galvenais esot nenonākt sliņķu solā, to pati sev ir apsolījusi, lai arī cik smagi būtu jāstrādā. Laurai ļoti patīk šiverēt pa virtuvi un kā nu ne, jo strādā picērijā. Brīvajā laikā nodarbojas ar tautu deju dejošanu. Laura sevi vērtē, kā draudzīgu un atklātu, kurai par visu ir savs viedoklis, bet ja kāds būs gudrāks, tad noteikti ieklausīšoties. Par Lauru šovā bieži dzirdēsiet –«atkal Laura ar savām piecām kapeikām».

Matīss Gredzens, 26 gadi, Ventspils

Matīss trenējas basketbolā amatieru līmenī, brīvajā laikā dodas uz sporta zāli, kā arī spēlē pludmales volejbolu. Uzskata, ka ķermenis ir katru dienu jānodarbina, lai tas nekļūtu slinks. Parasti Matīsam sakot, ka ventspilnieki ir lepni, tomēr pats sevi vērtē, kā veselīgi pašpārliecinātu džeku. Moto: vienīgi prāts ir tas, kas mūs padara par vīriem... Dzīvojis dzīvoklī, bet bieži braucis pie ompenēm (tā dēvē vecmāmiņas) izmēzt vistu kūtis, stādīt kartupeļus un ķert kolorādo vaboles. Pie govs pupiem gan ne reizi nav skāries, jo nav bijusi šāda iespēja. No lauku darbiem bail nav, ko nemāk – to iemācīsies un nekad nekautrēsies par to, ka kaut ko nezina vai neprot, jo visstulbāk ir pateikt, ka kaut ko proti, bet izrādās, ka ne velna nejēdz. Aizņemts puisis un negrib no draudzenes dabūt pa koko džambo, tāpēc uzvedīsies, cik vien prātīgi ir iespējams. Lauku sētas laikā no Matīsa varēs iemācīties daudz jaunu apzīmējumu – uzzināsiet, kas ir rokdarbi, bobičeks, purināties un vēl daudz ko citu.

Kristaps Priedītis, 34 gadi Stāmerienas pagasts, Kalniena

Kristaps ir mācījies mežsaimniecības nozarē. Viņa bērnība ir pagājusi laukos – kaplēšana, ravēšana, siena vākšana, govs slaukšana – viss, ko laukos var iedomāties, ir darīts. Kā pats saka, darbs krīt uz nerviem, kad neredzi tam jēgu. Kristaps ir mednieks jau 16 gadus un par trofeju trūkumu nevar sūdzēties. Tā ka, ja būs jānokauj kāds lopiņš, problēmu nebūs! Juridiski brīvs, bet ir 9 gadus veca meitiņa. Vīrietis ciena patiesumu, uzticēšanos un saturīgu komunikāciju, bet necieš skaudību un melus. Vārdu parādā nepaliks, bet arī asākajiem strīdiem pieies ar vēsu prātu, protams, ja tas būs iespējams.

Vita Taube, 31 gads, Rīga

Vita ir pasākumu organizatore un brīvajā laikā nodarbojas ar dejošanu, tā, ka deju soļi Lauku sētā noteikti tiks griezti. Vita ir brīva meitene un, kas zina, varbūt kādu saulstariņu viņai izdosies satikt šovā. Vita sevi vērtē kā diezgan skaļu, jautru un runīgu sievieti, kurai patīk, vai vienkārši netīšām sanāk, būt uzmanības centrā.

Jānis Paass, 26 gadi, Rīga

Kaut arī Jānis šobrīd ir pilsētnieks, bērnībā lauku darbos iesaistījies ar lielāko prieku, palīdzējis darīt visu, ko liek. Jānis strādā modes sfērā gan kā stilists, gan kā modelis. Citos necieš nevīžīgumu, kā arī, ja cilvēki sevi nekopj. Ir pārliecināts, ka ar visiem lauku darbiem tiks galā, bet šad tad jau noteikti arī paslinkos. Pēc rakstura Jānis esot kluss un mierīgs, tomēr kāpt sev uz galvas arī nevienam neļaus. Piedaloties Lauku sētā, visgrūtāk būšot iztikt bez telefona un interneta.

«Lauku sētas» jaunā sezona

Šogad šova producenti bija īpaši piedomājuši, lai spēle būtu vēl azartiskāka nekā iepriekšējos gados un tādēļ daiļais dzimums sacentīsies pret stipro dzimumu un otrādi. Tas vēl nav viss, čaklākie tiks atalgoti ar iknedēļas darba algu. Finālā tā komanda, kura visa šova laikā būs nopelnījusi visvairāk čaklo titulu, iegūs nopietnu privilēģiju cīņā par galveno balvu – 5000 eiro.

Ja skatītājiem lielākā intriga allaž bijusi, kurš un no kura novada iekļuvis Lauku sētā, tad pašiem dalībniekiem lielākā ziņkāre un pārsteigums ir, kurā Latvijas pusē nāksies strādāt un cik prasīgi būs saimnieki. Šajā sezonā visi darbi un notikumi risināsies Ropažu pusē, kur Mežkalpu sētā saimnieko Oleksānu ģimene. Šarmantā un raksturā ugunīgā saimniece Sarmīte stāsta: «Savu sētu pieteicām šovam, jo, kā jau kārtīgos laukos, darbs dzen darbu, bet strādīgus palīgus atrast nemaz neveicas tik viegli. Beidzot būs iespēja apdarīt ikdienas steigā atliktos darbus un, ja viss veiksies kā iecerēts, varēs arī uz kādu brīdi doties ilgi gaidītā atpūtā ārpus mājām».

Lauku sētā gaidāmi ne tikai darbi vaigu sviedros, bet arī jestras izdarības – joksēšanās pa pliko, pašiem sava zaļumballe un lauku smeķa baudīšana, kā jau ierasts būs arī izvillošanās un neiztikt arī bez mutvārdu asumiem.

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu