Vaira Vīķe-Freiberga atminas laiku, kad bija viena no bēgļiem (309)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Bijusī Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, kura valsti vadīja no 1999. līdz 2007. gadam, intervijā atklāti pastāstījusi par savas ģimenes bēgļu gaitām un šī laika smagajiem pārdzīvojumiem.

Žurnālam «Ieva» 1937. gadā dzimusī politiķe atklāja, ka viņai bija seši gadi, kad ģimene pameta Rīgu, bet jau septiņu gadu vecumā vecāki ar bērniem pameta Liepāju, lai bēgtu no Latvijas.

«Manā bērnībā, kad devāmies bēgļu gaitās, mums nebija, kur meklēt palīdzību. Bumbas krita uz galvas, drupas visapkārt, ielenkumi. Zaldāti izdalīja zirņu putru zaldātu katliņos, bet neko vairāk nevienam nevarējām prasīt.

Man septiņu gadu vecumā bija tāds brīdis, kad likās, ka es vairs nevaru turpināt dzīvot. Mana māsiņa tikko bija nomirusi, un es biju gatava viņai sekot. Tad notika brīnums, un es sapratu - nē, ir jāiet uz priekšu, soli pa solim. Tas ir grūti, bet citas izvēles nav,» atminas Vīķe-Freiberga.

Kā zināms, bijusī prezidente šī gada 1. decembrī svinēs savu 80.dzimšanas dienu.

Komentāri (309)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu