Pētījums: Briti ir vieni no depresīvākajiem cilvēkiem pasaulē (40)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Jauns pētījums, kas aptvēris 25 Eiropas un Skandināvijas valstis, liecina, ka Lielbritānijas iedzīvotāji ir vieni no depresīvākajiem cilvēkiem pasaulē, jo no kopējās populācijas, ar depresiju sirgst desmit procenti Lielbritānijas iedzīvotāju. Tiesa, tālu neatpaliek arī Latvija, kur ar depresiju sirgst deviņi procenti iedzīvotāju.

Kā vēsta izdevums «Independent», Lielbritānija ierindojas septītajā vietā pēc to cilvēku skaita, kuriem oficiāli diagnosticēta depresija, savukārt pirmajās vietās ierindojas Islande ar 14%, Īrija un Vācija ar 12%, bet Somija ar 11% depresijas slimnieku. Latvijā tāpat, kā Nīderlandē, ar depresiju sirgs 9% iedzīvotāju.

Statistikas dati arī pierādīja, ka sievietes, atšķirībā no vīriešiem, biežāk izvēlas doties pie ārsta, kad jūt depresijas pazīmes.

15% no depresijas slimniekiem Lielbritānijā ir tie, kuri pameta skolu pēc vidējās izglītības sasniegšanas, savukārt starp augstskolas diplomu ieguvušajiem depresija piemeklējusi tikai 7% cilvēku.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu