ASV: Miera uzturēšanas spēkiem Ukrainā jābūt plašam mandātam (110)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Miera uzturēšanas spēkiem Ukrainas austrumos ir jābūt plašam mandātam, paziņots ASV Valsts departamentā. Pēc Valsts departamenta pārstāvja teiktā, ANO miera uzturētājiem jābūt arī uz Krievijas - Ukrainas robežas. 

ANO miera uzturēšanas spēki Ukrainas austrumos var būt līdzeklis mierīgo iedzīvotāju aizsardzībai, kā arī iespējams veids, kā atrisināt konfliktu Donbasā.

Drošības spēkiem jābūt plašam mandātam drošības nodrošināšanai visā okupētajā Ukrainas teritorijā, kā arī darbībai uz Krievijas - Ukrainas robežas.

Iepriekš Krievija un Ukraina izstrādāja atšķirīgus projektus miera uzturētāju spēku izvietošanai, kas tika iesniegti ANO. Maskava piedāvāja miera uzturēšanas misijai kļūt par EDSO novērotāju drošības nodrošinātāju, savukārt Ukrainas projektā teikts, ka Krievija nedrīkst piedalīties šajā misijā, un «zilajām ķiverēm» jābūt izvietotām visā konflikta teritorijā.

Komentāri (110)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu