Merkele grib pastiprināt ekonomisko spiedienu uz Turciju (30)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Vācijas kanclere Angela Merkele grib pastiprināt ekonomisko spiedienu uz Turciju, lai panāktu šai valstī ieslodzīto Vācijas pilsoņu atbrīvošanu, sestdien raksta avīze «Die Passauer Neue Presse».

«Mums nāksies samazināt ekonomisko sadarbību ar Turciju un pārskatīt savus projektus,» izdevums citē viņas teikto.

Faktu, ka vairāki Vācijas pilsoņi atrodas ieslodzījumā Turcijā, kanclere nosaukusi par šokējošu. «Mēs sniedzam šiem cilvēkiem konsulāro palīdzību, cik labi vien iespējams, diemžēl Turcija vairākos gadījumos kavējusi arī to,» viņa atzinusi.

Pastiprināt ekonomisko spiedienu uz Ankaru un Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoanu aicinājis arī Vācijas opozīcijas politiķis, «zaļo» līderis Džems Ezdemirs.

Berlīnes un Ankaras attiecības pasliktinājusi vairāku Vācijas pilsoņu, tostarp laikraksta «Die Welt» žurnālista Deniza Jidžela, ieslodzīšana Turcijā.

Jidželu, kurš ir Vācijas un Turcijas dubultpilsonis, Turcijas policija aizturēja 14. februārī. Ankara Jidželu apsūdz, ka viņš esot strādājis aizliegtās kurdu separātistu kustības Kurdistānas Strādnieku partijas (PKK) labā.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu