Apmānīt nāvi un gravitāciju: Drosmīgu jauniešu ikdiena Maskavā (63)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vairāki jaunieši Maskavā ik dienas dzīvo riskējot. Viņi riskē tikt arestētiem, gūt smagas traumas vai pat iet bojā. Viņu motivācija - justies vēl dzīvākiem. 

Kā vēsta «Reuters», Maskavā darbojas grupa, kas tiek dēvēta par «Rudex» - tajā ir četri krievu jaunieši un viens francūzis. Šīs grupas mērķis - jumtu un postažas izpētīšana.

Viņi kāpj augstākajās ēkās pilsētā, cenšas sasniegt ēku jumtus, bieži vien piesaistot policijas uzmanību. Lai arī jauniešu hobijs ir bīstams, kopš grupas pastāvēšanas sākuma 2008. gadā neviens no jauniešiem nav guvis traumas.

Grupas biedra Konstantīna Drikina augstākais kāpiens bijis 2014. gadā uz Staļina laika 176 metru augstās daudzdzīvokļu ēkas jumta netālu no Kremļa. Cits kāpējs, Georgijs Lančevskis 2013. gadā uzkāpis uz Maskavas Valsts universitātes ēkas jumta, kas sniedzas 240 metru augstumā. Viņš norāda, ka nāves un aresta risks viņam dod ļoti daudz adrenalīna.

Savu aizraušanos viņš «izrādījis» arī Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā. «Mūsu pirmais jumts bija pulksteņa tornis blakus VDK ēkai, nākamajā dienā uzkāpām uz pedagoģiskās universitātes jumta, kas atrodas tieši blakus valdības ēkai,» teica Lančevskis.

Jaunieši uzsver, ka viņu kustībai nav politisku vai ideoloģisku motīvu. Viņi, lai parādītu to, ka ēkas nereti bojājas, ir nedrošas un tām trūkst apkopes, bildes publicē sociālajos tīklos.

«Citi lec ar izpletni. Citi iet uz baznīcu. Vēl kādam patīk slēpot. Bet es staigāju pa jumtiem. Man patīk atmosfēra uz jumta. Tā ir neparasta, romantiska,» saka grupas biedrs Grigorijs Šukovs.

Daži no grupas biedriem baidās, ka varasiestādes aizliegs viņu izklaides, jo, pastāv iespēja, ka citi jaunieši uzkāps uz kādas augstas ēkas jumta un izdarīs pašnāvību.

«Tad aizliegsim visu, ko jaunieši var darīt! Ko tad mēs darīsim? Caurām dienām sēdēsim mājās? Vai arī meklēsim narkotikas?» jautā Šukovs.

Grupas biedri lepojas, ka viņiem ik pa laikam piebiedrojas arī jaunietis no Francijas, kurš arī kāpj augstākajās ēkās Maskavā.

Komentāri (63)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu