Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis
Iesūti ziņu!

Pildīta paprika ar malto gaļu, rīsiem un sieru (12)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: Panthermedia/Scanpix

Nepieciešams:

Raksta foto
Foto: Panthermedia/Scanpix
  • 6 lielas paprikas
  • 500 grami maltas liellopa gaļas
  • 100 grami sīpolu
  • 450 grami tomātu
  • 100 grami tvaicētu rīsu
  • 200 ml ūdens
  • 200 grami siera
  • sāls, pipari

Pagatavošana:

Paprikām nogriež galviņas un iztīra iekšpusi. «Cepurītes» noliek malā.

Papriku apmēram piecas minūtes vāra verdošā ūdenī. Izņem ārā un kārtīgi nosusina.

Verdošā ūdenī liek vārīties rīsus. Cepeškrāsni liek sildīties uz 180 grādiem.

Lielā pannā apcep malto gaļu un smalki sagrieztus sīpolus. Kad gaļa ir apcepusies, nolej taukus. Uz pannas ber klāt smalki sagrieztus tomātus, pārkaisa sāli un piparus.

Ber klāt uzvārītos rīsus un kārtīgi samaisa. Pievieno pusi no siera un vēlreiz samaisa.

Papriku iekšpusē iekaisa nedaudz sāls. Pilda paprikas ar gaļas maisījumu.

Visu kārto cepamajā traukā un cepeškrāsnī cep apmēram 25 minūtes. Pārkaisa atlikušo sieru un cep vēl piecas minūtes.

Komentāri (12)
Nepalaid garām
Uz augšu