Rinkēvičs aicinājis Indiju atvērt vēstniecību Latvijā (29)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) aicinājis Indiju atvērt vēstniecību Latvijā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Ministrs ANO Ģenerālās asamblejas 72.sesijas ietvaros pirmdien Ņujorkā tikās ar Indijas ārlietu ministri Sušmu Svaradžu, lai pārrunātu abu valstu politisko un ekonomisko sadarbību, tostarp sadarbību starptautiskajās organizācijās.

Kā skaidroja ĀM, Rinkēvičs apliecināja Latvijas vēlmi turpināt aktīvo politisko dialogu ar Indiju un aicināja noturēt nākamās politiskās konsultācijas Rīgā.

«Līdzšinējā Latvijas un Indijas attiecību attīstība ir raksturojama kā laba, tādēļ esam ieinteresēti turpināt augsta līmeņa vizīšu apmaiņu un padziļināt politisko un ekonomisko sadarbību. Aicinu Indiju atvērt vēstniecību Rīgā,» uzsvēra Rinkēvičs.

Ministrs ar Indijas kolēģi pārrunāja konkrētu sadarbību informāciju tehnoloģiju, pārtikas apstrādes, transporta un loģistikas jomās.

Rinkēvičs arī apliecināja Latvijas interesi parakstīt sadarbības programmu augstākās izglītības jomā un informēja, ka Latvijas Kultūras ministrija pašreiz izvērtē Indijas puses piedāvāto sadarbības programmas kultūras jomā projektu.

Rinkēvičs arī uzaicināja Indijas ārlietu ministri apmeklēt Latviju.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu