«Jaunā viļņa» organizators pieprasījis oficiālu atvainošanos no Latvijas (289)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Konkursa «Jaunais vilnis» organizators Igors Krutojs (63) intervijā ar radiostaciju «Komsomoļskaja pravda» pastāstīja, kas tolaik būtu bijis nepieciešams, lai lielais festivāls pēc konflikta turpinātu norisināties Jūrmalā.

«Kad viņu «krutais» ārlietu ministrs [..] uzreiz pēc tam, kad tas «Jaunais vilnis» noslēdzās skandalozi, viņš atsūtīja pie manis sūtņus – Rīgas mēru un Latvijas vēstnieku no Maskavas, lai ar jebkādiem līdzekļiem saglabātu projektu, tur, Jūrmalā.

informēja mākslinieks.

Tāpat viņš pauda neapmierinātību par to, ka Laima Vaikule tagad «taisa kaut kādu projektu», aicinot māksliniekus no Krievijas: «Lūk, kur paradokss. Krievu māksliniekus negribēja ielaist, bet tagad grib taisīt projektu, viņus aicinot.»

Krutojs komentēja arī dziedātāja Intara Busuļa dalību festivālā žūrijā, kas radījusi negācijas Latvijā: «Lai kritizē. Otrkārt, man liekas, ka māksliniekiem, jo... ziniet, itāļiem ir tāds teiciens – rakstiet labi, rakstiet slikti, galvenais uzvārdu nesajauciet.»

Kā zināms, konkurss «Jaunais vilnis» jau trešo gadu tiek rīkots Sočos, Krievijā, un šogad norisinās no 8. līdz 14. septembrim. Šogad konkursā nepiedalās neviens izpildītājs no Latvijas.

Jau ziņots, ka «Jaunais vilnis» Jūrmalā tika rīkots katru gadu jūlija beigās no 2002. līdz 2014. gadam. Pēc tam, kad 2014. gada vasarā Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs melnajā sarakstā ievietoja vairākus Kremlim draudzīgus izpildītājus, tika paziņots, ka konkurss vairs Jūrmalā nenotiks.

Komentāri (289)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu