Kremļa runasvīrs Peskovs apsūdz Holivudas aktieri Frīmenu rusofobijā (164)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Slavenais Holivudas aktieris Morgans Frīmens ierakstījis videoklipu, kurā kritizē Krieviju. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paudis sašutumu par šādu aktiera attieksmi pret Krieviju, vēsta «RIA Novosti». 

«Ziniet, daudzi radoši cilvēki viegli padodas, teiksim tā, kļūst par emocionālas pārslodzes upuriem, jo viņiem nav reālas informācijas par patieso stāvokli. Ar laiku tā notiek,» teica Peskovs, komentējot videoklipu, kurā Frīmens aicina sargāt ASV demokrātiju no Krievijas.

Peskovs norāda, ka nevar attiekties nopietni uz šāda veida paziņojumiem, jo tie «nav balstīti uz patiesu informāciju, un ir ļoti klaji rusofobisks izdomājums».

Trešdien tika publicēts video, kurā Frīmens izteica savu redzējumu par notiekošo pasaulē. Aktieris teica, ka Maskava vēlas atriebties Vašingtonai par to, ka pagājušajā gadsimtā sabruka PSRS.

Vēl aktieris vaino Maskavu kiberuzbrukumos un aicina prezidentu Donaldu Trampu izstāstīt patiesību par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās.

«Mums ir uzbrukts. Mēs esam karā. Iedomājieties šādu filmas scenāriju - bijušais VDK spiegs, kurš ir ļoti dusmīgs par savas dzimtenes sabrukumu, izstrādā atriebības kursu. Izmantojot haosu, viņš kāpj pa karjeras kāpnēm postpadomju Krievijā, un kļūst par prezidentu.

Viņš nodibina autoritāru režīmu, sāk lūkoties pret nolūkoto ienaidnieku - ASV. Šis bijušais spiegs izmanto kiberuzbrukumus, lai uzbruktu demokrātijai. Viņš izmanto sociālos tīklus, lai pārliecinātu cilvēkus neticēt medijiem, neticēt politiskajiem procesiem. Un viņš uzvar. Vladimirs Putins ir šis spiegs. Un šis nav filmas scenārijs,» video saka Frīmens.

Viņš aicina Donaldu Trampu tieši runāt ar savu tautu un atklāt patiesību.

«Trampam ir jāsēžas pie ovālā galda un jāsaka: Mani dārgie tautieši, pēdējo vēlēšanu laikā mums uzbruka Krievijas valdība. Esmu aicinājis Kongresu un izlūkdienestus izmantot visus resursus, lai izmeklētu notikušo. Brīvā pasaule rēķinās ar mūsu līderību. 241 gada garumā mūsu demokrātija ir bijis paraugs pasaulei, kurā mēs varam darīt, ko vēlamies. Mums jāpateicas tiem cilvēkiem, kuri tā domāja un mira, lai aizsargātu ASV un saglabātu demokrātiju. Mūsu nākotnes paaudžu vārdā ir jāturpina šī cīņa,» noslēdz aktieris.

Komentāri (164)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu