Video: Kārtējo reizi «pierādīts», ka Zeme ir plakana (266)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Youtube / Unexplained Mysteries

Kāds sazvērestības teoriju cienītājs apgalvo, ka ar spirta līmeņrādi ir pierādījis, ka Zeme patiesībā ir plakana.

Plakanās Zemes teorijas piekritējs, amerikānis D Mārbls (D Marble), saucot sevi par «reālistu», ielika somā spirta līmeņrādi un devās uz lidostu, lai no Ziemeļkarolīnas nokļūtu Sietlā. Tiesa, viņam tas nebija vienkāršs lidojums, bet gan eksperiments, kura mērķis bija pierādīt, ka Zeme ir nevis apaļa, bet gan plakana.

Publicētajā «Youtube» video Mārbls skaidro, ka, ja Zeme būtu apaļa, tad, ņemot vērā tās izliekumu, lidmašīnas priekšgalam visu laiku būtu jābūt nedaudz zemāk par pakaļgalu. Rezultātā līmeņrādim būtu jāuzrāda šis slīpums, tomēr, kā redzams video, līmeņrādis nekādu izliekumu neuzrāda. Tāpēc pats pētnieks video noslēgumā zinoši secina: «Tā ir plakana. Zeme ir plakana.»

D Mārbls arī aicina visus strauji augošās kustības, kuras locekļi uzskata Zemi par plakanu, piekritējus steigties uz vietējo būvmateriālu veikalu un iegādāties līmeņrādi pašiem, lai pārliecinātos, ka Zeme tiešām ir plakana.

Komentāri (266)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu