Foto: Kad metro pasažieri izskatās kā cilvēki no renesanses (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tāpat kā daudzi citi Londonas iedzīvotāji arī Mets Krebtrijs (Matt Crabtree) daudz laika pavada metro vagonos. Taču atšķirībā no vairuma, kuri momentā «iegrimst» savos telefonos, Mets caur savu telefonu sāk novērot pārējos.

Daudzi šādā veidā saskatītu vienīgi simtiem nogurušu, rūpju nomāktu cilvēku, taču Meta mākslas vēstures trenētā acs ierauga personāžus no itāļu renesanses un Holandes glezniecības zelta laikmeta mākslas darbiem.

Caur šādu prizmu pie vagona stangas pieķēries pasažieris vairs nav bankas klerks, bet gan Svētais Sebastians, bet preču katalogs sievietes klēpī kļūst par lūgšanu grāmatu.

Pēc autora vārdiem, Londonas metro šai nodarbei ir ļoti piemērota vieta: te ir veiksmīgs apgaismojums un – pats galvenais – telefonos iegrimušie cilvēki ir tik ļoti pārnopietni un vienlaikus nomocīti, ka izskatās gluži kā vairākus gadsimtus seni.

grāmatu ar šādu nosaukumu

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu