Lielbritānijā musulmaņu ķirurgs sadurts kaklā, uzbrucējiem kliedzot apvainojošas frāzes (67)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijā, Oltringemas pilsētā sadurts kaklā kāds musulmaņu ķirurgs, uzbrucējiem kliedzot apvainojošas frāzes, vēsta izdevums «The Independent». 

Upuris, 58 gadus vecais Nasers Kurdijs, svētdienas vakarā tika nogādāts slimnīcā ar durtu brūci kaklā pēc uzbrukuma pie Oltringemas musulmaņu centra Lielbritānijā.

Vēlāk viņš ticis izrakstīts no slimnīcas, saskaņā ar viņa kolēģa Kalida Anis teikto, kurš atzinis, ka cietušajam ir ļoti paveicies.

Lielās Mančestras policija atzina, ka divi 32 un 54 gadus veci vīrieši tikuši arestēti stundas laikā pēc uzbrukuma, kas tiek traktēts kā «naida noziegums», bet netiek saistīts ar terorismu.

«Tas ir ļoti nepatīkams un nepelnīts uzbrukums iemīļotam vietējam iedzīvotājam,» norādījis policijas pārstāvis Russ Džeksons, piebilstot, ka policija nemeklē citus aizdomās turamos.

Cietušā draugs, kurš bija līdzās pēc uzbrukuma, norādījis, ka tas varēja būt ļoti nopietni. «Kāds šķērsoja ielu, un tad uzbruka viņam no mugurpuses. Atskanēja arī apvainojoši komentāri no uzbrucēju puses. Tas bija kā no skaidrām debesīm un ir šokējis visu musulmaņu kopienu.»

«Tā nav tikai noziedzīga rīcība pret musulmaņu kopienu vai indivīdu, tas ir pret visiem Oltringemas iedzīvotājiem,» norāda draugs.

Arī citi musulmaņu kopienu līderi nosodījuši uzbrukumu.

Komentāri (67)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu