Bijušais radikālais islāmists Francijā kļuvis par policistu (79)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kāds bijušais radikālais islāmists, kurš reiz bijis iekļauts potenciālo teroristu sarakstā, sācis dienestu Francijas policijā, vēsta tīmekļa medijs «The Local». 

Vīrietis potenciālo teroristu sarakstā tika iekļauts 2012. gadā, un kopš tā laika viņu vairākus gadus uzraudzija Francijas izlūkdienests DGSI.

Saskaņā ar medija RTL rīcībā esošo informāciju, vīrietis, kura vārds netiek minēts, nav zinājis, ka viņš tiek uzraudzīts.

Šajā laikā viņš pieteicies dienestam Francijas bruņotajos spēkos, tomēr dienestā viņš nav uzņemts. Vēlāk vīrietis izlēmis pieteikties darbā policijā.

Neskatoties uz to, ka vīrietis ticis uzraudzīts, viņš pieņemts darbā policijā, un uzraudzīšana turpinājusies arī kādu laiku pēc tam.

22. septembrī vīrietis pabeidza apmācību kursu un kļuva par pilntiesīgu policistu.

Izlūkdienesti, pārliecinājušies, ka vīrietis draudus vairs nerada, izslēdza viņu no potenciālo teroristu un novērojamo personu saraksta.

Novembrī Francijā spēkā stāsies jauns pretterorisma likums, kas nosaka stingras pārbaudes visiem cilvēkiem, kas piesakās darbā policijā, muitā vai bruņotajos spēkos.

Komentāri (79)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu