Aika Karapetjana filmas «Pirmdzimtais» pirmizrāde (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Otrdien, 26. septembrī, nacionālo pirmizrādi piedzīvoja Aika Karapetjana jaunākā pilnmetrāžas spēlfilma - psiholoģiskais trilleris «Pirmdzimtais», kas tapis «Studijā Lokomotīve». 

Kinoteātros visā Latvijā filma būs skatāma no 29. septembra, bet pasaules pirmizrādi tā jau piedzīvoja 12. septembrī žanra filmu festivālā «L'Étrange» Parīzē, Francijā.

Filmas producents ir Roberts Vinovskis, režisors un scenārists - Aiks Karapetjans, operators Jānis Eglītis, komponists - Andris Dzenītis, mākslinieks - Aivars Žukovskis.

Filma stāsta par pusmūža vecuma arhitektu Franci, kura mierīgā dzīve pēc naksnīgas aplaupīšanas uz ielas sagriežas kājām gaisā. Gribēdams sievai pierādīt, ka spēj rīkoties vīrišķīgi, viņš dodas nokārtot rēķinus ar varmāku, un situācija kļūst nekontrolējama. Ar laiku galvenais varonis sāk saskatīt sakarības starp uzbrucēju un sievas pēkšņo grūtniecību, turklāt jaunās ģimenes idilli izjauc noslēpumains šantāžists, kurš mēģina Franci piespiest izdarīt noziegumu. Iedomas un realitāte savijas spriedzes pilnu notikumu virknē, kas noved pie negaidītām sekām.

Galvenās lomas filmā atveido pazīstamie aktieri Kaspars Znotiņš un Maija Doveika, kā arī jaunais aktieris Kaspars Zāle.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu