«easyJet» gatavojas ieviest elektriskās lidmašīnas (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Lielbritānijas zemo cenu lidsabiedrība «easyJet» tuvāko desmit gadu laikā gatavojas savā flotē ieviest ar elektriskajiem dzinējiem aprīkotas lidmašīnas, vēsta Lielbritānijas medijs «The Guardian».

«easyJet» uzsākusi sadarbību ar ASV uzņēmumu «Wright Electric», lai izstrādātu ar elektrību darbināmas lidmašīnas prototipu.

Lidsabiedrības pārstāvji uzsver, ka elektriskās lidmašīnas nākotnē varētu tikt izmantotas reisos, kuru ilgums nepārsniedz divas stundas.

«easyJet» uzskata, ka aviobūves nozare agrāk vai vēlāk sekos autobūves industrijas centieniem arvien vairāk koncentrēties uz elektrisko automašīnu radīšanu, tādējādi samazinot vides piesārņojumu un trokšņu līmeni.

«Wright Electric» jau šobrīd sadarbojas ar vairākām aviokompānijām.

Uzņēmuma pārstāvji uzsver, ka elektriskās lidmašīnas būs par 50% klusākas. Tāpat tās varētu būt par 10% lētākas, ierēķinot gan to iegādes, gan ekspluatācijas izmaksas.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu