Atklāts lēts medikaments, kas ārstē pilnīgi visu (79)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: evans.photo, CC BY-ND 2.0

Šveiciešu un amerikāņu zinātnieki pierādījuši, ka placebo efekts darbojas pat tad, kad pacienti zina, ka ārsta iedotās zāles ir neīstas.

Pain

Pirms eksperimenta veikšanas tā dalībnieki tika sadalīti četrās grupās, kuru dalībniekiem tika piedāvāta vietējā anestēzija, kas patiesībā bija placebo. Pirmās grupas dalībniekiem tas netika atklāts, otrās grupas dalībniekiem tas tika paziņots, kā arī viņi tika izglītoti par to, kas ir placebo efekts, trešās grupas dalībniekiem paziņoja tikai to, ka tas ir fiktīvs medikaments, neko vairāk nepaskaidrojot, bet ceturtās grupas dalībniekiem nekāda anestēzija vispār netika piedāvāta.

Pēc eksperimenta pētnieki secināja, ka visspilgtāk placebo efekts parādījās starp pirmās un otrās grupas dalībniekiem, jo viņu izturība pret karstumu bija vislielākā.

Līdz šim brīdim, pētnieki bija pārliecināti, ka placebo efekts ir iespējams tikai tad, ja pacientam tas netiek atklāts.

Alternatīvās medicīnas tirgū pastāv neskaitāmi preparāti, kas darbojas ar placebo efekta palīdzību. Īpaši plaši šādi preparāti ir izplatīti homeopātiskajā medicīnā.

Komentāri (79)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu