Rakstnieces Daces Rukšānes vīrs viņu pametis desmit dienas pirms dzemdībām (211)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Rakstniece Dace Rukšāne intervijā ar žurnālu «Ieva» atklāja, ka savulaik bijušais vīrs viņu grūtniecības laikā pameta neilgi pēc ievākšanās jaunā dzīvesvietā, ap divpadsmitiem naktī aizbildinoties, ka aizies uz veikalu pēc piena.

«Nezin kāpēc, ejot prom, viņš ielika kabatā mūzikas diskus. Pagāja pusstunda, sāku uztraukties un zvanīt - viņš neatbildēja uz zvaniem. Ap pusdiviem naktī sapratu - viss... Tad jau viņa telefons bija atslēgts pavisam. Viņš vienkārši aizgāja, neko nepaskaidrojot, lai gan tobrīd biju stāvokli un pēc desmit dienām bija jādzimst mūsu jaunākajai meitai,» izdevumam pastāstīja Rukšāne.

Nākamajā dienā viņa ieraudzīja, ka mašīnai izsists stikls un nozagtas tajā esošās mantas - vēlāk tajā pašā dienā grūtniece pārsita galvu, aizķeroties aiz zābaku šņorēm: «Man ir bildes, kas uzņemtas tūlīt pēc dzemdībām - tajās esmu redzama ar bērnu rokās un milzīgu asiņainu punu uz pieres.»

Vīrietis viņai tolaik uzstādīja ultimātu – vai nu viņa atdod bērnus un nekad tos vairs nesatiek, vai viņš netaisās tikties ar bērniem un piedalīties to audzināšanā. «Protams, es neatdevu! Joprojām īsti nesaprotu viņa rīcību,» notikušo žurnālam «Ieva» komentēja Rukšāne, piebilstot, ka ļoti novērtē tos cilvēkus, kuriem bijušas vairākas ģimenes, bet kas joprojām rūpējas par saviem bērniem un ir spējīgi uzturēt draudzīgas attiecības.

«Novērtēju, ka mana vīra bijusī sieva nav liegusi bērniem satikties ar tēvu, Aināra bērni mūsu ģimenē vienmēr ir ļoti gaidīti, un viņu saikne ar tēvu nav zudusi. Turklāt mans vīrs spēja pieņemt manas meitas,» stāsta rakstniece.

Komentāri (211)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu