Foto: Britu trio «Fink» aizvadījis pirmo koncertu Rīgā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/Apollo

Piektdien, 29.septembrī, Rīgā, koncertzālē «Palladium» pirmo reizi Latvijā koncertu sniedza britu folkroka, blūza un «indie» grupa «Fink». 

Līdz šim iznākuši septiņi «Fink» studijas albumi, no kuriem komerciāli veiksmīgākie izrādījušies «Perfect Darkness» (2011) un «Hard Believer» (2014). Latvijā trio viesojās sava jaunākā albuma «Resurgram» koncerttūres ietvaros.

Grupas līderis ir komponists, solists, ģitārists, DJ un producents Fins Grīnols (Fin Greenall). Piedzimis Kornvolā, uzaudzis Bristolē, viņš atceras, ka visādi citādi demokrātiskajā ģimenes atmosfērā vienīgā lieta, ko viņam piekodināts neaiztikt, bija veca tēva akustiskā ģitāra. Kā zināms, aizliegtais auglis ir visiekārojamākais, un, iespējams, šis faktors noteica pastiprināto puiša interesi par mūziku. Studējot angļu vēsturi un literatūru Līdsas Universitātē, viņš aizraujas ar dažāda žanra mūziku no «The Smiths», «The Orb» un «The Cure» līdz japāņu hardcore.

Paralēli darbam trio Fins Grīnols turpina sadarbību ar virkni mākslinieku kā producents un komponists. Viņš sadarbojies ar Džonu Ledžendu, Benksu, Professor Green un virkni citu. Grīnols ir līdzautors Eimijas Vainhausas dziesmai Half Time, kas ierakstā gan iznāca jau pēc viņas nāves.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu