Austrijā stāsies spēkā musulmaņu parandžu aizliegums (34)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Amel Emric

Austrijā svētdien stāsies spēkā jauni ierobežojumi, ar kuriem aizliegts sabiedriskās vietās un ēkās atrasties musulmaņu parandžās un citā apģērbā, kas aizsedz seju.

Izņēmumi attiecas uz klaunu maskām «kultūras pasākumos», darba apģērbu, piemēram, mediķu maskām, un šallēm aukstā laikā, norādīja valdība.

Ierobežojumu mērķis ir «nodrošināt sabiedrības saliedētību atvērtā sabiedrībā». Par pārkāpumiem paredzēts naudassods līdz 150 eiro.

«Austriešu vērtību pieņemšana un cienīšana ir pamata nosacījumi Austrijas iedzīvotāju vairākuma un Austrijā dzīvojošo trešo valstu cilvēku sekmīgai kopdzīvei,» teikts valdības paziņojumā.

Ierobežojumi, kas ir līdzīgi jau citās Eiropas Savienības valstīs pieņemtajiem, attieksies arī uz tūristiem.

Jaunās normas ir līdzšinējā kanclera Kristiāna Kerna centriskās valdības iniciatīva.

Sagaidāms, ka vēlēšanās 15.oktobrī pretimigrācijas Brīvības partija ierindosies otrajā vai trešajā vietā un, iespējams, veidos koalīciju ar Sebastiana Kurca centriski labējiem.

Citu pasākumu vidū, kas stāsies spēkā 1.oktobrī, būs prasība imigrantiem parakstīt «integrācijas kontraktu», kā arī obligāti vācu valodas un vērtību kursi.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu