Britu aviokompānija «Monarch» pārtrauc reisus; jānogādā mājās 110 000 pasažieru (29)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas aviokompānija «Monarch Airlines» («Monarch») ir kļuvusi maksātnespējīga un no pirmdienas pārtraukusi visus reisus, tāpēc valsts Civilās aviācijas pārvalde uzņēmusies rūpes par to, lai no nogādātu mājās apmēram 110 000 «Monarch» pasažieru.

«Šī ir bezprecedenta situācija, un, tā kā ārzemēs atrodas līdz 110 000 pasažieru, Apvienotās Karalistes valdība ir lūgusi Civilās aviācijas administrāciju koordinēt lidojumus atpakaļ uz Apvienoto Karalisti visiem «Monarch» klientiem, kas pašlaik atrodas ārzemēs,» teikts paziņojumā «Monarch» interneta vietnē.

«Šie jaunie reisi jums neradīs papildu izmaksas,» piebilsts paziņojumā.

«Monarch» maksātnespēja ir lielākais aviokompānijas krahs, kāds jebkad noticis Lielbritānijā, norāda britu ziņu aģentūra «Press Association» (PA).

Savukārt Lielbritānijas transporta ministrs Kriss Greilings nosaucis ārzemēs palikušo «Monarch» pasažieru nogādāšanu dzimtenē par «lielāko mierlaika repatriāciju Lielbritānijas vēsturē». Lai nogādātu mājās «Monarch» pasažierus, Lielbritānijas Civilās aviācijas pārvalde ir nofraktējusi vairāk nekā 30 lidmašīnas.

Tiem pasažieriem, kuri vēl nav devušies ceļojumos uz ārzemēm, rezervācijas ir atceltas. Pavisam atcelts apmēram 300 000 rezervāciju.

«Monarch» ir dibināta 1967.gadā, un ir viena no vecākajām Lielbritānijas aviokompānijām. Tā veica reisus no Lielbritānijas uz kontinentālo Eiropu un Vidusjūras piekrastes valstīm, taču neizturēja zemo cenu lidsabiedrību konkurenci.

«Monarch» flotē ir 34 lidmašīnas «Airbus«A320 un A321. Aviosabiedrība plānoja pilnībā atjaunot floti un bija pasūtījusi 45 lidmašīnas «Boeing 737 MAX 8», kuras tai bija jāsāk saņemt nākamgad.

90% «Monarch» akciju pieder Lielbritānijas investīciju kompānijai «Greybull Capital».

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu