Ar grandiozu 3D šovu Latvijā atgriezīsies «Kraftwerk» (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nākamā gada 18. februārī «Arēnā Rīga» ar pārsteidzošu 3D šovu uzstāsies elektroniskās mūzikas pionieri «Kraftwerk», portālu «Apollo» informē koncerta rīkotāji.

Nozīmīga šova sastāvdaļa ir augstas izšķirstpējas 3D projektori, kas kompozīcijām nodrošinās īpaši reālistisku vizuālo papildinājumu. Pilnvērtīga trīsdimensiju efekta vērošanai katrs koncerta apmeklētājs saņems speciālas brilles.

Šī ir vācu elektroniskās mūzikas leģendu vērienīgākā koncerttūre kopš 2013. gada.

Grupa jau iepriekš viesojusies Latvijā - 2014. gadā grupa uzstājās festivālā «Positivus» Salacgrīvā.

Nav pārspīlēti apgalvot, ka «Kraftwerk» elektroniskajā mūzikā ir gandrīz tikpat nozīmīgi, kā «Beatles» popmūzikā kopumā. 60. gadu nogalē izveidotais kvartets, kura galvenais radošais spēks ir Diseldorfas konservatorijas absolventi Ralfs Hiters un Florians Šneiders, bija tik ļoti progresīvi savam laikmetam, ka ietekmējuši ārkārtīgi plašu mūsdienu muzikālo žanru amplitūdu no Detroitas tehno līdz hiphopam, un no EDM līdz datorizētam sintpopam. «New Order» un Madonna adoptējuši viņu kompozīcijas saviem sempliem, «Coldplay» izmanto «Computer Love» motīvu savam hitam «Talk», bet Deivids Bovijs pat nosauca vienu dziesmu Šneidera vārdā. Desmitiem, ja pat ne simtiem mūziķu atzinuši «Kraftwerk» par savām autoritātēm.

Pirmo plašāko atpazīstamību kvartets iegūst ar albumu «Autobahn» (1974), kam seko aizvien populārākie «Trans-Europe Express» (1977) un «Man-Machine» (1978). Astoņdesmitajos līdz ar albumiem «Computer World» un «Electric Cafe» grupas skanējumā parādās arī mazliet liriskākas notis. Kopumā grupa izdevusi 10 studijas albumus, divus koncertierakstus un vienu remiksu albumu.

Lai arī «Kraftwerk» dalībnieki atzinuši, ka vislabāk jūtas savā «Kling Klang» studijā, kur atkal un atkal perfektā rūpībā tiek slīpēts skanējums, koncerti vienmēr bijuši nozīmīga viņu izpausmes daļa. Taču arī tad skaņai un vizuālajam vēstījumam jābūt nostrādātam līdz absolūtām niansēm. Tāpēc kvartetu nevar dēvēt par intensīvi koncertējošu un katra viņu uzstāšanās ir patiešām īpašs, labi izplānots šovs.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu