Policija cenšas noskaidrot Lasvegasas šāvēja motīvus (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

ASV policija strādā, lai noskaidrotu Lasvegasas šāvēja motīvus, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Kā vēstīts, 64 gadus vecais Stīvens Padoks svētdienas vakarā (pirmdien pēc Latvijas laika) brīvdabas kantrimūzikas festivālā Lasvegasā sarīkoja apšaudi, nogalinot vismaz 59 cilvēkus un vēl 527 ievainojot.

Uzbrucējs atklāja uguni no automātiskā ieroča uz festivāla «Route 91 Harvest» apmeklētājiem no līdzās esošās viesnīcas «Mandalay Bay Hotel and Casino» numura 32. stāvā, iepriekš ziņoja LETA.

Policisti vīrieša viesnīcas numurā atrada 23 šaujamieročus, bet vīrieša mājās, netālu no Lasvegasas, uzieti vēl aptuveni 20 ieroči, kā arī sprāgstvielas.

Pēc apšaudes Padoks izdarīja pašnāvību.

Uzbrucēja rīcības motīvi nav zināmi.

Neilgi pēc uzbrukuma atbildību par to uzņēmās džihādistu grupējums «Islāma valsts», tomēr policijai vēl nav izdevies atrast neapstrīdamus pierādījumus saiknei starp Padoku un teroristiskajām organizācijām.

Policija uzskata, ka Padokam varētu būt bijuši garīgās veselības traucējumi, tomēr arī šai informācijai pagaidām nav oficiāla apstiprinājuma.

Padoks iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā.

Policija uzskata, ka Padoka sarīkotā apšaude uzskatāma par tā dēvēto vientuļā vilka uzbrukumu.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu