ANO: Šogad bēgļu gaitās devušies vēl divi miljoni cilvēku (53)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Mjanmā, Dienvidsudānā, Sīrijā un citviet pasaulē notiekošo konfliktu, vardarbības un vajāšanu dēļ šogad bēgļu gaitās devušies vairāk nekā divi miljoni cilvēku, pirmdien pavēstīja ANO augstais komisārs bēgļu jautājumos Filipo Grandi.

2016.gada beigās visā pasaulē bija 65,6 miljoni cilvēku, kas bijuši spiesti pamest savas dzīvesvietas, un no viņiem 22,5 miljoni reģistrēti kā bēgļi.

Mudinot uz lielāku starptautisko sadarbību un atbalstu šīs krīzes risināšanas labā, Grandi īpaši izcēla pusmiljonu rohindžu musulmaņu bēgļus, kas kopš 25.augusta pametuši Mjanmu un ieradušies Bangladešā.

Šajā pat laika posmā 50 000 bēgļu devušies prom no Dienvidsudānas, bet 18 000 - no sadursmju rajoniem Centrālāfrikas Republikā, viņš piebilda.

«Visā pasaulē teju 1,2 miljoniem bēgļu ir nepieciešama izmitināšana jaunās dzīvesvietās,» sacīja Grandi, paužot bažas, ka šogad atbilstoši prognozēm «būs pieejamas par 100 000 mazāk izmitināšanas vietu nekā pērn. Salīdzinot ar 2016.gadu, tas ir sarukums par 46%».

Komentāri (53)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu