Apšaude Lasvegasā: Tramps nodēvē šāvēju par «slimu un plānprātīgu» (64)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps nosaucis Lasvegasas šāvēju, kurš nogalināja 59 un ievainoja 527 cilvēkus, par «slimu un plānprātīgu», ziņo BBC.

Sakot uzrunu Baltajā namā, viņš solīja ar laiku apskatīt ieroču likumus, bet neko sīkāk nepaskaidroja.

Policija joprojām cenšas noskaidrot, kāpēc 64 gadus vecais Stīvens Padoks atklāja uguni brīvdabas koncertā no viesnīcas 32. stāva. Policija atrada 23 šautenes, šaujamieročus un srāgstvielas viņa mājās.

Joprojām nav skaidrs iemesls masu slepkavībai, izmeklētāji nav arī atraduši saikni ar starptautisko terorismu. Daži izmeklētāji piedāvā versiju, ka Padokam bijusi garīga slimība, bet arī tas nav apstiprināts.

Padokam, kurš izdarīja pašnāvību pirms policija ielauzās viņa viesnīcas istabā, nav kriminālas pagātnes un viņš nav iepriekš nonācis policijas redzeslokā.

Runājot ar reportieriem, Tramps norādīja, ka Padoks bija «slims un plānprātīgs vīrietis». «Daudz problēmu, es pieņemu, un mēs viņu pētām ļoti, ļoti nopietni.»

Tāpat Tramps noliedza, ka notikušais būtu klasificējams kā iekšzemes terorisms.

Saistībā ar ieroču turēšanas atļauju kontroli, prezidents teica: «Mēs par to runāsim, kad paies kāds laiks.»

Tramps, kura pozīcija ieroču turēšanas jautājumā mainījusies gadu laikā, neatklāja nekādas sīkākas detaļas.

Komentāri (64)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu