Beļģija plāno iesūdzēt tiesā «Ryanair» par atceltajiem reisiem (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Beļģijas valdība trešdien paziņoja, ka ir nodomājusi iesūdzēt tiesā zemo cenu aviokompāniju «Ryanair», apsūdzot to nelikumīgā klientu sodīšanā ar tūkstošiem reisu atcelšanu.

Dublinā bāzētā aviosabiedrība ir «izrādījusi profesionālisma trūkumu», paziņojumā konstatēja Beļģijas vicepremjers Kriss Pēterss, kura pārziņā ir patērētāju lietu portfelis.

«Ryanair» nepietiekama pilotu skaita dēļ septembra vidū nolēma līdz oktobra beigām atcelt 2100 reisus. 27. septembrī tā paziņoja, ka turpinās reisu atcelšanu līdz martam, kopumā ietekmējot aptuveni 400 000 pasažieru ceļojumu plānus.

Balstoties uz vairākiem pārkāpumiem, «es esmu izvirzījis prasību pret «Ryanair» par [pakalpojumu sniegšanas] pārtraukšanu vai atturēšanos [tos sniegt], un tās pieņemšanas gadījumā firmai draudēs naudassodi, ja šī prakse tiks turpināta,» sacīja Pēterss.

Ministrs apsūdzēja «Ryanair» vairākos trūkumos, tai skaitā par to, ka firma sazinājusies tikai angļu valodā ar Beļģijas franču un flāmu valodās runājošajiem klientiem un nav viņus informējusi par viņu tiesībām.

«Ryanair» pagājušonedēļ aizstāvēja savu rīcību problēmu risināšanā, paziņojot, ka tā nosūtījusi e-pastus visiem pasažieriem, kurus skārusi reisu atcelšana, piedāvājot viņiem alternatīvus reisus vai pilnīgu biļetes vērtības atmaksāšanu. Pasažieri arī saņēmuši ceļojuma čekus 40 eiro vērtībā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu