Nelegālā migrācija no Lībijas uz Eiropu šogad sarukusi par 20% (42)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Nelegālo migrantu skaits, kas devušies no Lībijas uz Eiropu, šogad ir samazinājies par 20%, ceturtdien paziņoja Eiropas Savienības (ES) jūras spēki, kuriem ir uzdots apturēt cilvēku kontrabandu Vidusjūrā.

«Mēs esam konstatējuši, ka cilvēku skaits, kuri dodas no Lībijas uz Eiropu, šogad krities par apmēram 20%,» sacīja ES jūras spēku komandieris Enriko Kredendino preses konferencē, kas notika uz kuģa «Cantabria» Halkelvedas ostā pie Tunisijas galvaspilsētas Tunisas.

Vasarā kritums bija par 75% salīdzinājumā ar tādu pašu 2016. gada periodu, savukārt jūrā bojāgājušo skaits bija samazinājies par 60%, sacīja ES cilvēku kontrabandas apkarošanas operācijas «Sophia» vadītājs.

Šis kritums daļēji izskaidrojams ar atbalstu Lībijas krasta apsardzei, kura saņēmusi četrus Itālijas patruļkuģus un apmācību.

«Ar mūsu veikto apmācību viņi tagad spēj efektīvāk patrulēt [Lībijas] teritoriālajos ūdeņos, apkarot visu veidu noziedzību un arī izglābt [cilvēku] dzīvības,» sacīja Kredendino.

ES vēstnieks Tunisā Patriss Bergamini aicināja Tunisiju palīdzēt kaimiņvalstij Lībijai ar «prasmēm» migrācijas ierobežošanas jomā, atbalstot operāciju «Sophia».

ES 2015. gadā sāka šo operāciju pēc tam, kad divās kuģu katastrofās Vidusjūrā 2015. gada aprīlī gāja bojā apmēram 1200 migrantu.

Šī operācija, kuras gaitā aizturēti 117 cilvēku kontrabandisti un konfiscēti 482 no viņu kuģiem, tomēr tiek kritizēta par to, ka tās īstenotājiem nav izdevies apturēt cilvēku kontrabandu.

Komentāri (42)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu