Apšaude Lasvegasā: Sāk izplatīties sazvērestības teorijas par šāvēja rīcības motīviem (64)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kamēr policijai joprojām nav versiju par to, kāds bija patiesais Lasvegasas šāvēja rīcības motīvs, tikmēr sabiedrībā sākušas izplatīties dažādas baumas, vēsta «The Independent».

Stīvena Padoka rīcība un motīvs joprojām ir absolūti mistiski. Tikmēr cilvēki izmisīgi mēģinot izskaidrot traģiskās nakts notikumus, ķērušies pie dažādu konspirāciju teoriju izplatīšanas.

Jaunākajās fotogrāfijās, kas uzņemtas Padoka viesnīcas numurā, aizsākušas vēl plašākas spekulācijas. Daži apgalvo, ka istabā atrastās vēstules saturs netiek publiski izpausts, jo patiesībā uz šīs bildē redzamās lapiņas nekas nemaz nav rakstīts. Citi izsaka minējumu, ka zīmīte un papīra gabals, kas redzams fotogrāfijā, tikpat labi varētu būt čeks vai cits nebūtisks dokuments.

Policija norādījusi, ka Padokam bijušas daudzas videokameras, kas atrastas gan viesnīcas numurā, gan ārpus tā. Policijai gan neesot ne jausmas, kādiem mērķiem tās paredzētas. Tāpat netiek atklāts, vai tajās ir kādi videomateriāli.

Papildus spekulācijas raisījušas vēl kāda savāda detaļa. Vietējais policijas šerifs sacījis, ka Padoks iespējams «radikalizējies», taču nepaskaidroja iespējamos iemeslus vai neizpauda kādas konkrētas indikācijas, kas pierādītu viņa teikto.

Tāpat izplatījušas runas, ka šāvēji patiesībā bijuši vairāki. Tomēr policija uzskata, ka Padoks ir vienīgā uzbrukumā iesaistītā persona.

Iepriekš vēstīts, ka ASV policija, pārmeklējot Lasvegasas šāvēja noīrēto viesnīcas numuru, atradusi zīmīti un vairākas novērošanas kameras un uzskata, ka viņš plānojis aizbēgt.

64 gadus vecais Stīvens Padoks svētdienas vakarā (pirmdien pēc Latvijas laika) atklāja uguni no automātiskā ieroča uz festivāla «Route 91 Harvest» apmeklētājiem no līdzās esošās viesnīcas «Mandalay Bay Hotel and Casino».

Apšaudē dzīvību zaudēja gandrīz 60 cilvēki un aptuveni 500 tika ievainoti.

Padoks nošāvās, pirms policisti ielauzās viņa izīrētajā viesnīcas numuriņā.

Lombardo neatklāja, kas teikts Padoka atstātajā zīmītē, bet apstiprināja, ka viņš, sākotnēji, acīmredzot, nav plānojis nošauties.

Padoka automašīnā, kas bija atstāta viesnīcas autostāvvietā, izmeklētāji atrada 23 kilogramus sprāgstvielu un vēl 1600 patronas.

Policija uzskata, ka kādā brīdī Padoks saņēmis palīdzību, ņemot vērā lielo ieroču un munīcijas daudzumu, kas tika pie viņa atrasts.

Komentāri (64)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu