Kā cīnīties ar aizsarmojušiem stikliem (31)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līdz pirmajam sniegam un salam palikušas vien dažas nedēļas. Līdztekus pārejai uz ziemas riepām nedrīkst aizmirst par labu redzamību.

Ziemas sākums, pirmais sniegs un paaugstināta gaisa mitruma dēļ nosarmojuši stikli parasti sagādā visvairāk grūtību un pārsteigumu, jo ziemas pilnbriedā pie šādiem ikdienas «autopriekiem» jau būsim pieraduši. Trico vējstikla slotiņu un citu autopiederumu izplatītājs Getz Nordic atgādina pāris vienkāršus likumus, kas palīdz droši uzsākt auksto autobraukšanas sezonu:

- pat pēc neliela sniega vai piepeša pliksala naktī pirms brauciena obligāti notīrīt ne tikai vējstiklu, bet arī sānlogus, aizmugurējo stiklu (ja tāds ir), kā arī lukturus un atpakaļskata spoguļus - pat ja tiem ir elektriskā apsilde;

- nomainīt vējstikla slotiņas pret jaunām, ja tās čīkst, atstāt svītras, nenotīrītus segmentus un vizuāli izskatās nolietotas. Ja iznāk mainīt slotiņas pirms ziemas, ir vērts izvēlēties augstvērtīgākus un dārgākus modeļus nekā vasarā. Tad slotiņas kalpos ilgāk un labāk.

- nomainīt slotiņas, ja auto ilgstoši stāvējis un nav lietots. Slotiņu gumijas daļas noveco pat glabājot automašīnu segtā stāvvietā;

- pirms iedarbināt stikla tīrītājus pirmajā salā, pārliecināties, ka tie nav piesaluši. Gaisa mitrums ziemas sākumā ir daudz augstāks nekā pastāvīgā salā, tāpēc bieži vien vēl gluži labas slotiņas tiek sabojātas pašā aukstās sezonas sākumā. Centieties pēc iespējas izmantot automašīnas vējstikla apsildi. Ja tā ir elektriska vai arī automobilim uzstādīta autonomā apsilde - jums un slotiņām ir laimējies!

- pirms ziemas sezonas izmetiet veco ledus skrāpi un sniega slotiņum, un iegādājieties jaunu. Pie mūsu gaisa mitruma noderēs arī atkausētājs aerosolā vai flakonā;

- jau stikli izrādās pārlieku aizsvīduši vai pat aizsaluši, nekautrējieties apstāties ceļmalā un mazliet uzgaidīt. Tās pāris minūtes var izglābt no lielām nepatikšanām sliktas redzamības dēļ;

- turiet pilnu vējstikla mazgāšanas tvertni un savlaicīgi iztērējiet vasaras šķidrumu. Ja tas sasals, ziemas šķidruma pieliešana nelīdzēs, nāksies vien meklēt apsildāmu garāžu vai darbnīcu.

Vairāk informācijas par Trico vējstikla slotiņām

No 14. septembra visā Latvijā darbojas Trico akcija, kuras laikā, iegādājoties jebkuru vienu Trico slotiņu, pircējs saņem Seesam Zelta OCTA kuponu 20 eiro vērtībā. Kupons ievietots katrā produkta iepakojumā.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu