Baņķiera Kargina jaunākais brālis pieteicis maksātnespēju, deklarējot 400 eiro ikmēneša ienākumus (143)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

Bijušā «Parex» bankas vadītāja Valērija Kargina jaunākais brālis Vadims Kargins šī gada 26. septembrī iesniedzis tiesai maksātnespējas pieteikumu un 4.oktobrī ir sākts Kargina maksātnespējas process, liecina Maksātnespējas administrācijas informatīvajā sistēmā pieejamā informācija.

Par Vadima Kargina maksātnespējas procesa administratoru iecelts Romāns Žeglovs, kurš agrāk pārvaldījis SIA «KMM Metāls» un SIA «Krievu radio Rīga» maksātnespējas procesus.

Vadima Kargina kopējās parādsaistības pret AS «Reverta» veido 897 838 eiro, norādīts tiesas spriedumā par maksātnespējas procesa sākšanu. «Reverta» parādu portfeli šī gada vasarā iegādājās SIA «Gelvora», liecina aģentūras LETA arhīva informācija. Tādēļ faktiskais parāds Vadimam Karginam ir pret uzņēmumu «Gelvora», kam pieder visas «Reverta» uzņemtās parādsaistības. «Reverta» pārstāve aģentūrai LETA nevarēja komentēt, vai Vadima Kargina parādsaistības ir saistītas ar «Parex banku».

Patlaban Vadima Kargina ienākumus veido tikai algots darbs uzņēmumā SIA «Ērgļu ligzda», kurā viņš strādā kopš šī gada 3.jūlija, mēnesī saņemot vidēji 400 eiro, norādīts tiesas spriedumā.

Vadims Kargins ir vienīgais īpašnieks kompānijām SIA «Lielupes skati» un SIA «Kleistu pakaviņš», kā arī 76% īpašnieks kompānijā SIA «Četrikanams», taču visu šo triju kompāniju darbība ar Valsts ieņēmumu dienesta lēmumu ir izbeigta un sākti likvidācijas procesi. «Lielupes skati» un «Četrikanams» ir aktīvas komercķīlas, kuru kopējā maksimālā nodrošinājuma summa pārsniedz vienu miljonu eiro, liecina «Firmas.lv» dati.

2003. gadā Kargins nonāca mediju redzeslokā, jo Valsts policija viņu aizturēja par heroīna glabāšanu, taču viņam tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, liecina aģentūras LETA arhīvā pieejamā informācija.

2011. gadā arī baņķiera Valērija Kargina vecākais brālis Georgijs Kargins uzsāka maksātnespējas procesu, kurš tika izbeigts 2015. gadā, liecina «Firmas.lv» pieejamā informācija.

Komentāri (143)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu