Nākamgad varētu definēt ieteikumus priekšnosacījumiem bēgļu palikšanai Latvijā (277)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) nākamā gada janvāra beigās plāno atskaitīties valdībai par pilotprojekta, kurā mēģina noskaidrot izdevumu apmēru, lai uzņemtie bēgļi varētu integrēties Latvijā, rezultātiem, aģentūru LETA informēja fonda pārstāve Alda Sebre.

Sebre norādīja, ka uz šo laiku varētu būt izveidojies priekšstats par nosacījumiem, kas ļautu bēgļiem iedzīvoties Latvijā. «Tomēr jāņem vērā, ka katrs gadījums ir individuāls, un vienota risinājuma diemžēl nekad nebūs,» piebilda Sebre.

Pilotprojektā SIF mēģina noskaidrot izdevumu apmēru, lai uzņemtie bēgļi varētu integrēties Latvijā jeb paliktu šeit ilgāku laika posmu nekā pašlaik, Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēdē sacīja Sebre.

Toreiz viņa norādīja, ka pilotprojekta īstenošanā piedalīsies divas vai trīs ģimenes, kurām tiks palīdzēts atrast mājokli un daļēji segt īres izdevumus, iekārtot bērnus bērnudārzos un skolās, kā arī īstenot latviešu valodas apguvi. Tāpat tiks apzināti uzņēmumi, kuri gribētu pieņemt šos patvēruma meklētājus darbā.

Sēdē komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis (VL-TB/LNNK) atkārtoti vērsa uzmanību, ka jābūt gatavam risinājumam, ja Latviju pašlaik pametušos patvēruma meklētājus valstij kaut kad nāktos uzņemt atpakaļ īsā laika posmā. Latvija tāpat kā lielākā daļa citu Eiropas Savienības dalībvalstu ir uzņēmusies saistības konkrēta bēgļu skaita uzņemšanā.

Pilotprojekta īstenošana tikusi pārrunāta ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) un tā veikšanā būs iesaistīti SIF sadarbības partneri, Latvijas Pašvaldību savienība un citas ieinteresētās puses.

Komentāri (277)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu