Austrijas partiju līderu priekšvēlēšanu debates izvēršas savstarpējos apvainojumos (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Austrijas divu ietekmīgāko politisko partiju līderu pirmās priekšvēlēšanu debates svētdien izvērtušās savstarpējos apvainojumos par «netīrām kampaņas metodēm» un krāpšanos.

31 gadu vecais konservatīvās Austrijas Tautas partijas (OeVP) līderis un pašreizējais ārlietu ministrs Sebastiāns Kurcs pārmeta sociāldemokrātam Kristiānam Kernam, kurš šobrīd ieņem kanclera amatu, Austrijas politikas saindēšanu un «netīras kampaņas metodes».

Kerna vadītā Sociāldemokrātiskā partija (SPOe) ir iesaistīta skandālā saistībā ar Kurca nomelnošanas kampaņu sociālajos medijos.

Graujot jau tā necilās sociāldemokrātu izredzes vēlēšanās, atklātībā nākuši pierādījumi, ka šīs sociālā tīkla «Facebook» vietnes administrēja bijušais Kerna padomnieks izraēlietis Tals Zilberšteins.

Kerns noliedz, ka būtu zinājis par apmelošanas lietu, taču kaitējums SPOe tēlam ir nodarīts. Sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka sociāldemokrāti 15. oktobrī paredzētajās parlamenta vēlēšanās, visticamāk, paliks trešajā vietā aiz OeVP un pret imigrāciju noskaņotās labējās Austrijas Brīvības partijas (FPOe).

Kurcs televīzijas debatēs pārmeta Kernam «Austrijas klimata saindēšanu ar kampaņas stilu», ko viņš «importējis Eiropā».

Kerns atbildēja, norādot uz mediju ziņoto, ka OeVP piedāvājusi naudu Zilberšteina komandai, lai tā atklāti informāciju par savām darbībām.

«Netēlojiet upurjēru, es esmu strādājis kopā ar jums 15 mēnešus,» viņš piebilda.

Nomelnošanas kampaņas dēļ abas partijas iesniegušas sūdzības tiesā viena pret otru un tā kļuva par galveno tēmu arī televīzijas debatēs.

Asa vārdu apmaiņa starp Kernu un Kurcu izvērtās arī jautājumos par nodokļu reformām un imigrāciju.

SPOe un OeVP ir bijušas partneres koalīcijas valdībā un gadu desmitiem dominējušas Austrijas politikā. Šo partiju līderi maijā piekrita pirmstermiņa vēlēšanu rīkošanai pēc centriskās «lielās koalīcijas» izjukšanas.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu