Ļaundari sabojājuši jau ceturto stacionāro fotoradaru (206)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Galina Arbidane Facebook profila

Svētdien šogad jau ceturto reizi nezināmi ļaundari sabojājuši stacionāro fotoradaru, kurš atradies Aknīstē.

Valsts policijas preses pārstāve Ieva Sietniece aģentūrai LETA pastāstīja, ka vakar ap plkst.4.30 saņemts izsaukums par to, ka Aknīstē, Skolas ielā horizontāli noliekta fotoradara konstrukcija.

Policijā sākts kriminālprocess par noziegumu pret īpašumu, tāpēc likumsargi lūdz atsaukties notikušā aculieciniekus. Iedzīvotāji var zvanīt Jēkabpils policijas iecirknim pa tālruni 65 202 600 vai 110.

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāvis Jānis Aizpors aģentūrai LETA pastāstīja, ka sabojāta konstrukcija, uz kuras ir novietota mērierīce. Speciālisti vēl skaidros, vai radars varēs darboties, taču šobrīd ir skaidrs, ka pati mērierīce nav cietusi. CSDD sola pēc iespējas tuvākajā laikā atjaunot radara darbību.

Jau ziņots, ka kopš gada sākuma Latvijā ļaundari sabojājuši trīs fotoradarus. Visos trīs gadījumos mērierīce bija dedzināta izmantojot riepas.

Septembra beigās Ozolnieku novadā uz ceļa Rīga - Jelgava pie pagrieziena uz Brankām aizdedzināts fotoradars. Šis bija viens no pirmajiem stacionārajiem radariem, kuru uzstādīja Latvijā.

Jūnija sākumā Jūrmalā uz Ventspils šosejas pie Varkaļu kanāla nezināmi ļaundari aizdedzināja fotoradaru.

Tāpat aprīļa sākumā pie Rīgas apvedceļa Salaspils - Babīte sadega stacionārais fotoradars.

Uz Latvijas ceļiem kopumā darbojas 52 stacionārie fotoradari. Savukārt 2018. gadā uz ceļiem parādīsies vēl 40. Ar šo mērierīču uzstādīšanu nodarbojas CSDD. Pirmie stacionārie fotoradari tika izvietoti 2015. gada februārī.

CSDD norāda, ka visi stacionārie fotoradari ir apdrošināti.

Drīzumā uz Latvijas ceļiem parādīsies arī pārvietojamie fotoradari, kuru darbību uzraudzīs speciāls tuvumā esošs policijas darbinieks.

Komentāri (206)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu