Retie savvaļas smilšu kaķi pirmo reizi iemūžināti video (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Pēc četru gadu ilgiem meklējumiem pētniekiem Āfrikā izdevies uzņemt pirmo videoklipu, kurā iemūžināti smilšu kaķēni, ziņo Lielbritānijas medijs «The Independent».

Dabas aizsardzības speciālisti Sahāras tuksnesī Marokā pamanījuši trīs smilšu krāsas kaķēnus, kuru vecums varētu būt no sešām līdz astoņām nedēļām. Tiek uzskatīts, ka speciālistiem izdevies uzņemt pirmo video materiālu, kurā iemūžināta retā dzīvnieku suga.

Smilšu kaķus vidē ir grūti pamanīt, jo šie dzīvnieki aiz sevis neatstāj gandrīz nekādas pēdas, tiem ir ļoti klusas balsis, kā arī nereti pārvietojas tumsā. Organizācijas «Panthera France» speciālisti smilšu kaķus pamanījuši tikai sešu tumsā spīdošu acu dēļ.

«Mēs uzskatām, ka šī bija pirmā reize, kad pētnieki iemūžinājuši savvaļas smilšu kaķus Āfrikā,» atklāj pētnieki, kas kopumā pavadīja apmēram vienu stundu, lai uzņemtu attēlus un video ar retajiem dzīvniekiem.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu