Islandes izlases treneris: Grūtākais bija turpināt iesākto pēc «ballītes» EURO 2016 (48)

LETA/BBC
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Pats sarežģītākais Islandes futbola izlasei pēc pagājušā gada veiksmīgi aizvadītā Eiropas čempionāta bija turpināt iesākto, kas arī izdevies, pēc iekļūšanas nākamā gada Pasaules kausa finālturnīrā sacīja komandas galvenais treneris Heimirs Halgrīmsons, kurš brīvajā laikā piestrādā arī par zobārstu.

Islandes futbola izlase pirmdien pirmo reizi vēsturē kvalificējās Pasaules kausam, turklāt tā kļuvusi par mazāko valsti, kas ko tādu jebkad paveikusi. Finālturnīrā nebija iekļuvusi vēl neviena nācija, kuras iedzīvotāju skaits ir mazāks par vienu miljonu. Islandē dzīvo ap 335 000 cilvēku.

Pasaules kausa kvalifikācijas noslēdzošajā spēlē Islandes valstsvienība savā laukumā ar 2:0 pirmdien pārspēja Kosovu, ar 22 punktiem desmit spēlēs iegūstot pirmo vietu I grupā un apsteidzot tādas valstis kā Horvātija, Ukraina un Turcija.

«Parasti pirmais alus pēc ballītes nav tas labākais,» pēc iekļūšanas Pasaules kausa finālturnīrā sacīja Halgrīmsons. «Pats grūtākais bija turpināt iesākto pēc mūsu lieliskās «ballītes» Eiropas čempionātā Francijā.»

Islande pērn pirmo reizi vēsturē spēlēja Eiropas čempionāta finālturnīrā, aizkļūdama līdz ceturtdaļfinālam un iemantodama skatītāju simpātijas.

«Pasaules kausa kvalifikācijā bijām vienā grupā ar Horvātiju, Turciju, Ukrainu un Somiju. Šīs komandas ir krietni labākas nekā to pozīcijas apakšgrupā,» norādīja speciālists.

Tikmēr Kosovas valstsvienības galvenais treneris Alberts Bunjaki izteicās, ka Islandes izlases pēdējo gadu panākumi ir kā iedvesma mazajām futbola nācijām.

«Apsveicu visu Islandes komandu. Tā ir lielisks piemērs mazajām nācijām kā mums, kas mērķē izveidot labu komandu,» teica Bunjaki.

Pasaules kausa apakšgrupu turnīra izloze notiks 1.decembrī Maskavā.

Nākamā gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Komentāri (48)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu