Ziema ir tuvu: 3 priekšrocības apkures sistēmai ar sašķidrināto gāzi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau ir kļuvis vēsāks, bet jūs vēl neesat izlēmis, ar ko apkurināt savu māju?

<u>sašķidrinātās gāzes apkures sistēmu</u>

šeit

Kas ir sašķidrinātā gāze, un ar ko tā atšķiras no dabasgāzes?

Pirms sākam iedziļināties detaļās, kā darbojas sašķidrinātās gāzes apkure un kādas ir tās priekšrocības, vispirms tiksim skaidrībā, ar ko sašķidrinātā gāze atšķiras no dabasgāzes.

  • Sašķidrinātā gāze (propāna un butāna maisījums) – naftas pārstrādes blakusprodukts.
  • Dabasgāze (metāns) – dabas resurss, kuru iegūst pazemes atradnēs.

Latvijā dabasgāze gandrīz vienmēr pieejama tikai blīvi apdzīvotās teritorijās vai arī vietās ar ļoti augstu gāzes patēriņu, jo centrālās gāzes maģistrāles izbūve maksā dārgi un aizņem daudz laika.

Tādēļ, ja jūsu privātmāja vai vasarnīca atrodas ārpilsētā, ne sevišķi blīvi apdzīvotā

teritorijā, visdrīzāk tur nebūs pieejama dabasgāze.

Atšķirībā no dabasgāzes, sašķidrināto gāzi (propānu, butānu) galapatērētājam iespējams

piegādāt ar specializētu autotransportu, kas aprīkots ar gāzes tvertni (gāzvedēju).

Foto: Publicitātes foto

Kā darbojas sašķidrinātās gāzes apkure ar gāzes tvertni?

  1. Gāzes tvertnes uzstādīšana – jūsu zemesgabala teritorijā tiek uzstādīta virszemes vai pazemes tvertne, kurā glabāsies sašķidrinātā gāze.
  2. Sašķidrinātās gāzes nogādāšana gāzes katlā – sašķidrinātā gāze no gāzes tvertnes pa gāzesvadu nonāk gāzes katlā, kas uzstādīts iekšā mājā.
  3. Sašķidrinātās gāzes lietošana – sašķidrinātā gāze tvertnes tiek izmantota ēkas apkurināšanai, ūdens uzsildei un gāzes plītij.
  4. Gāzes krājumu uzpilde – kad sašķidrinātās gāzes līmenis tvertnē nolaižas zemāk par 30%, telemetrijas sistēma (speciāls sensors, kas kontrolē sašķidrinātās gāzes līmeni gāzes tvertnē), automātiski nosūta signālu uzņēmuma “Intergaz” centrālajam birojam. Uzņēmuma operators sazinās ar klientu, lai saskaņotu ērtu sašķidrinātās gāzes piegādes laiku.
Foto: Publicitātes foto

Priekšrocības, apkurinot privātmāju ar sašķidrināto gāzi

Ērta lietošana

Galvenā sašķidrinātās gāzes apkures sistēmas priekšrocība ir ērtā lietošana. Vienīgais, kas jums jāizdara – uz gāzes katla pārvaldes paneļa jāuzstāda sev tīkama temperatūra. Pārējo sistēma paveiks pati.

Ar sašķidrinātās gāzes apkures sistēmu jums nevajadzēs:

  • Ieviest speciālu telpu (apmēram 6-10 m²) katlam un granulu vai malkas uzglabāšanai.
  • Sekot līdzi uzkrājumiem – granulām vai malkai. Granulu katls jāpapildina vidēji reizi nedēļā, bet stiprā salā pat vēl biežāk (apmēram reizi trīs dienās).
  • Tīrīt katlu no uzkrātajiem pelniem. Pat izmantojot ārkārtīgi kvalitatīvas koksnes granulas, kas izgatavotas no cietāka koka, pelnainība būs ne mazāka par 0,5% jeb, citiem vārdiem sakot, sadedzinot vienu tonnu granulu, veidosies apmēram 5 kilogrami pelnu, kas jāsavāc un jāutilizē.
Foto: Publicitātes foto

Ātra uzstādīšana un pieejamība visā Latvijā

Sašķidrinātās gāzes apkures sistēmas projektēšanas un uzstādīšanas process sastāv no pieciem pamatetapiem.

  1. Tāme – tiek novērtēta projekta materiāli tehniskā puse un izstrādāta orientējoša tāme.
  2. Projekts – projektēšana, izstrāde un gazifikācijas projekta apstiprināšana būvvaldē.
  3. Uzstādīšana – darbi tiek veikti ļoti īsā laikā – divu trīs dienu laikā no brīža, kad projekts apstiprināts būvvaldē.
  4. Palaišanas darbi – vajadzīgi, lai pārbaudītu sašķidrinātās gāzes apkures sistēmas darbspējīgumu.
  5. Objekta nodošana ekspluatācijā – tiek veikti, pasūtītājam klātesot un abām pusēm parakstot pieņemšanas-nodošanas aktu.

Laika izteiksmē viss sašķidrinātās gāzes apkures sistēmas ierīkošanas process aizņem apmēram 30 dienas (ieskaitot tāmes sastādīšanu, projekta dokumentācijas izstrādi un visus pārējos saistītos procesus).

Foto: Publicitātes foto

Sistēmas universalitāte

Gadījumā, ja nākotnē jūsu mājas tuvumā tiks ievilkts dabasgāzes centrālā maģistrāle, jūs viegli varēsiet pāriet uz dabasgāzes apkuri, jo iekšējais un ārējais gāzesvads un abām apkures sistēmām paredzētie gāzes katli ir pilnīgi vienādi. Vienīgais, kas mainīsies, būs kurināmā avots – no sašķidrinātās gāzes (propāna un butāna maisījums) uz dabasgāzi (metāns). Tāpēc, ja izlemsiet pāriet uz dabasgāzes apkuri, jums nebūs jātērē papildu līdzekļi jaunām iekārtām.

Foto: Publicitātes foto

Cik izmaksā sašķidrinātās gāzes apkures sistēma?

Foto: Publicitātes foto

Izmaksas sašķidrinātās gāzes apkures sistēmai ar gāzes tvertni tiek aprēķinātas katram projektam individuāli. Lai saskaņotu projektu un uzstādītu apkures sistēmu ar gāzes

tvertni, jāņem vērā noteiktas prasības par gāzes tvertnes novietojumu gazificējamā objekta teritorijā.

Tieši tāpēc izejmateriālu apjoms gāzesvada ierīkošanai no gāzes tvertnes līdz gazificējamajam objektam dažādos projektos variējas un attiecīgi ietekmē arī kopējo tāmi.

sašķidrinātās gāzes apkures sistēmu īrēt

Kur vērsties, lai pakonsultētos par sašķidrinātās gāzes apkures sistēmas uzstādīšanu?

SIA “Intergaz” nodrošina pilnu pakalpojumu spektru attiecībā uz sašķidrinātās gāzes apkures sistēmas uzstādīšanu: projektēšanu, projekta saskaņošanu, uzstādīšanu un sašķidrinātās gāzes apkures sistēmas tālāko tehnisko apkalpošanu.

Foto: Publicitātes foto

Kāpēc tieši “Intergaz”?

  • Fantastiska pieredze – 18 savas pastāvēšanas gados uzņēmums “Intergaz” izveidojis vairāk nekā 3785 autonomās gāzesapgādes sistēmas – no privātmājām un kotedžu ciematiem līdz lieliem rūpnieciskajiem objektiem. Starp “Intergaz” klientiem ir tādi uzņēmumi kā “Piebalgas alus”, “Pure Chocolate”, “Balticovo” un daudzi citi.
  • Pašiem savas uzstādīšanas brigādes – uzņēmuma “Intergaz” kvalificētie speciālisti izpilda visu montāžas, palaišanas un sašķidrinātās gāzes apkures sistēmas servisa apkalpošanas darbu kompleksu.
  • Neesam atkarīgi no starpniekiem – mums ir pašiem savs gāzes termināls, noliktavu komplekss, kā arī kvalificēti štata darbinieki un pilns nepieciešamā aprīkojuma klāsts sašķidrinātās gāzes apkures sistēmas uzstādīšanai visā Latvijā.

<u><b>Kontakti</b></u>

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu