Lielbritānijā paverdzināšanas lietā aizturēts vēl viens Latvijas valstspiederīgais (76)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijā paverdzināšanas un cilvēktirdzniecības lietā aizturēts vēl viens Latvijas valstspiederīgais - 24 gadus vecais Mareks Kaira, pavēstīja policija. Viņš tiek apsūdzēts noziedzīgos nodomos saistībā ar paverdzināšanu un ekspluatāciju.

Kairu piektdien Donkasteras lidostā aizturējusi Dienvidjorkšīras policija.

Kaira aizturēts, likumsargiem turpinot izmeklēšanu mūsdienu verdzības un cilvēktirdzniecības lietā, kurā pieciem cilvēkiem pēc pagājušajā mēnesī veiktās operācijas jau izvirzītas apsūdzības.

«Šī aizturēšana un apsūdzība seko vērienīgai operācijai, kas septembrī tika veikta Dārbi. Tās gaitā tika aizturēti seši cilvēki, no kuriem pieciem izvirzītas apsūdzības, un viņi atrodas apcietinājumā, bet viena, saistībā ar kuru tirpinās izmeklēšana, ir atbrīvota,» paskaidroja detektīvs seržants Kārls Četvins.

Iepriekš šajā lietā aizturētie Latvijas valstspiederīgie ir Ainars Pelcis (53), Ilgvars Pelcis (32), Kārlis Aleksandrovs (41), Magdalena Kleina (54) un Jolanta Pelce (35).

Septembrī britu likumsargu operācijas gaitā atrasti desmit Latvijas pilsoņi, kas, kā uzskatīja policija, bija kļuvuši par cilvēktirdzniecības upuriem.

Atrastie Latvijas pilsoņi Lielbritānijā strādājuši par ļoti nelielu atlīdzību. Policijai ir aizdomas, ka upuri nav varējuši piekļūt bankas kontiem, kas bijuši atvērti uz viņu vārda.

Komentāri (76)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu