Klintone: Asanžs ir Krievijas izlūkdienesta instruments (157)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Tīmekļa vietnes «WikiLeaks» dibinātājs Džūljens Asanžs darbojies kā Krievijas instruments, nopludinot hakeru nozagtās ASV demokrātu e-pasta vēstules un tādejādi kaitējot demokrātu prezidenta vēlēšanu kampaņai, intervijā Austrālijas raidorganizācijai ABC sacīja 2016. gada ASV prezidenta vēlēšanu demokrātu kandidāte Hilarija Klintone.

Asanžs ir kļuvis par «nihilistisku oportūnistu, kurš pilda diktatora [Krievijas prezidenta Vladimira Putina] rīkojumus», skaidroja Klintone.

«Viņš ir Krievijas izlūkdienesta instruments, un, ja jau viņš ir tāds vārda brīvības moceklis, kāpēc «WikiLeaks» nekad nepublicē neko no Krievijas?» viņa vaicāja.

«Notika konkrēta operācija ar «WikiLeaks» un Krievijas, kā arī visticamāk ASV cilvēku piedalīšanos, lai šo informāciju padarītu par ieroci, lai sagudrotu stāstus - fantastiskus, bieži vien šaušalīgus stāstus, kuriem nav nekāda pamata faktos, nekāda pamata pašos e-pastos. Tomēr tie tika izmantoti, lai nomelnotu mani, manu kampaņu, cilvēkus, kas mani atbalstīja, un lai palīdzētu [Donaldam] Trampam,» sacīja Klintone.

««WikiLeaks» šobrīd diemžēl praktiski ir Krievijas izlūkdienesta apakšstruktūra, kas pilnībā atrodas tā īpašumā,» viņa piebilda.

Komentāri (157)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu