Uz Latviju pārvietotas četras sīriešu ģimenes, tai skaitā deviņi bērni (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Eiropas Savienības (ES) pārvietošanas programmas ietvaros otrdien uz Latviju no Turcijas pārvietotas 17 personas, kurām nepieciešama starptautiskā aizsardzība, tai skaitā deviņi nepilngadīgi bērni, aģentūru LETA informēja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP).

Pārvaldē skaidroja, ka Latvijā otrdien ieradās četras ģimenes no Sīrijas. Patlaban personas atrodas patvēruma meklētāju centrā Muceniekos. Starp pārvietotajām personām ir tādu profesiju pārstāvji kā kurpnieks, lauksaimnieks, taksometra un kravas automašīnas vadītājs.

PMLP atgādina, ka atbilstoši starptautiski noteiktajām procedūrām un Patvēruma likuma prasībām, tūlīt pēc ierašanās Latvijā Valsts robežsardzes amatpersonas pieņem pārvietoto personu iesniegumus un iepazīstina patvēruma meklētājus ar tiesībām un pienākumiem patvēruma procedūras laikā.

Nākamajās dienās Valsts robežsardzes amatpersonas turpinās strādāt ar patvēruma meklētājiem un veiks nepieciešamo dokumentu sagatavošanu, lai lietas materiālus varētu nodot PMLP pārvaldei turpmākam darbam un lēmumu pieņemšanai par bēgļa vai alternatīvā statusa piešķiršanu.

Latvija ES pārvietošanas programmas ietvaros līdz šim uzņēmusi 363 personas.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu