«Sarauj, Just!» zvaigzne Aleksandrs parāda, ka visu spēj paveikt pats (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Režisora Pāvela Gumennikova kinolentē «Sarauj, Just!» (Just, go!) galveno lomu atveido 19 gadus vecais Latvijas sēdvolejbola komandas uzbrucējs Aleksandrs Ronis – tieši viņš Manhetenas starptautiskajā īsfilmu festivālā šogad ieguva labākā aktiera godalgu.

Videointervijā ar Rīgas domi viņš parādīja, ka pats bez palīdzības var izkāpt no vilciena un viegli pārvietoties pa galvaspilsētas ielām. Viņš arī iedrošināja visus tiekties pēc saviem mērķiem un doties uz priekšu dzīvē ar smaidu: «Ja nevari iet pretī savam mērķim, tad rāpo pretī savam mērķim. Ja nesanāk rāpot, tad var stumties ar elkoņiem.»

Filmas stāsts radies, iedvesmojoties no situācijas, kas notika ar pašu Aleksandru pirms dažiem gadiem uz ielas. Stāstu un īsfilmas scenāriju prasmīgi radīja dramaturģe, Laura Lapiņa. Savukārt stāstu videoformātā radīja talantīgais un daudzsološais operators Mārtiņš Jansons.

«Sarauj, Just!» lomās redzami arī aktieris un kaskadieris - Sergejs Fjodorovs, jaunais un talantīgais Jaunā Rīgas teātra aktieris - Toms Veličko un Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktrise - Jana Herbsta.

Līdz ar dalību «Mahnattan Short» Pāvela Gumennikova īsfilma «Sarauj, Just!» ir kvalificējusies Oskara nominācijām.

Īsfilma šajā vasarā godalgota gan mazos, gan lielos pasaules līmeņa kinofestivālos. Itālijā iegūta galvenā balvu vienā no prestižākajiem bērnu un jauniešu filmu festivāliem - «Giffoni Film festival», Austrālijas «Freshflix» īsfilmu festivālā nopelnīta uzvara kategorijā - labākā filma. Baltkrievijas lielākajā kinofestivālā «Kinosmena» īsfilma saņēma galveno blavu Grand Prix.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu