Viesu stils, ierodoties uz prestiža bārmeņu konkursa atklāšanu «Pienā» (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Bārmeņu konkursa «World Class» 2018 atklāšanas pasākumā restorānā «Piens» Latvijas slavenības mērojās spēkiem kokteiļu gatavošanā uz ātrumu. Trīs minūšu laikā bija jāpagatavo trīs dažādi kokteiļi. Notikušajā slavenību kokteiļu gatavošanas divkaujā «LNT» raidījuma «Degpunktā» vadītāja Ieva Brante izpelnījās lielāku publikas atzinību, pārspējot dzēriena gatavošanas meistarībā reperi Ozolu.

«Sacensības bija daudz sarežģītākas nekā sākumā domāju. Lai sagatavotu gardu kokteili ir jāsajūt garšas nianses kā dažādas sastāvdaļas papildina cita citu, tāpat būtisks ir arī tā vizuālais noformējums, turklāt, viss ir jādara ļoti ātri. Varu tikai apbrīnot bārmeņu prasmes un veiklību,» atklāj «World Class» 2018 atklāšanas pasākuma slavenību kokteiļu sacensību uzvarētāja Ieva Brante.

Latvijas slavenību gatavotos kokteiļus ar saviem aplausiem novērtēja pasākuma apmeklētāji, kuru vidū bija gan nozares eksperti un bāru īpašnieki, gan tādas Latvijas slavenības kā aktieris Andris Bulis, žurnālists Jānis Domburs, tērpu dizainere Dace Bahmane-Krieviņa, stiliste Iveta Vecmane, modelis Mārtiņš Kapzems un citi.

Prestižo sacensību «World Class» 2018 mērķis ir attīstīt dzērienu baudīšanas kultūru visā pasaulē un veicināt kokteiļu pagatavošanas latiņas paaugstināšanos. Tas sniedz iespēju sacensību dalībniekiem apmeklēt pasaules līmeņa bārmeņu meistarklases un pilnveidot savas zināšanas un prasmes, savukārt bāru apmeklētājiem ir iespēja baudīt labāk sagatavotus kokteiļus.

Konkursa fināls notiks nākamā gada 31. maijā, un tajā tiks noskaidrots Baltijas labākais bārmenis, kurš pārstāvēs reģionu pasaules finālā Vācijā septembrī. Latvijā konkurss norisinās otro reizi, bet pasaulē tas notiek jau 10 gadus, un tajā piedalās 55 valstis, kas ļauj lielākā mērogā salīdzināt bārmeņu profesionālas prasmes.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu