Studenti izveidojuši asprātīgu bezbudžeta komēdiju (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šī gada 28. oktobrī kinoteātrī «K.Suns» pirmizrādi piedzīvos pašmāju augstskolu studentu un viņu draugu veidota filma «Laupīšanas 101» - šī «bezbudžeta» 53 minūtes garā kinolente ir stāsts par sešiem draugiem, kuri izdomā, ka loģiskākais veids, kā gūt ienākumus, ir veikt laupīšanu.

Kad pēc kārtējās veiksmīgās zādzības divi samērā pieredzējuši afēristi – Ričards un Harijs – nonāk pie slēdziena, ka viņiem šis ir palicis pārāk vienkārši un pat garlaicīgi, viņi nolemj paplašināt savus horizontus. Izmantojot kā ieganstu to, ka Hariju tikko ir atlaidis viņa nejaukais boss Daniels Braiss, abi nolemj viņu aplaupīt, sasaucot palīgā savus ne visai pieredzējušos draugus Albertu, Ēriku, Ralfu un Rūdolfu, padarot šo visu procesu par «laupīšanas 101».

«Laupīšanas 101» tapa šī gada vasarā. Filmas režisors Kaspars Marhlevičs strādāja pie filmas scenārija 4 gadus un 2017. gadā, sakrītot visiem labvēlīgajiem apstākļiem, režisors varēja piepildīt sen lolotu sapni – realizēt ilgi rakstīto scenāriju īstā, vizuāli redzamā darbā.

Filma nav pieteikums jaunajam režisoram Latvijas «lielajā» kino, bet gan kā pierādījums, ka, ja vēlme un gribasspēks ir pietiekami stipri, var realizēt jebko. Filma ir tapusi ar jauniešu iniciatīvu un bez budžeta, ar draugiem-aktieriem un draugiem- filmētājiem, gaismotājiem, kostīmu veidotājiem un citiem palīgiem.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu