Irākas tiesa izdod orderi Kurdistānas viceprezidenta aizturēšanai (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Bagdādes tiesa ceturtdien izdevusi orderi Irākas autonomā Kurdistānas reģiona viceprezidenta aizturēšanai, pamatojoties uz apsūdzībām par provokāciju pret Irākas bruņotajiem spēkiem, paziņojusi tiesa.

Kurdistānas reģiona viceprezidents Kosrats Rasuls paziņojumā trešdien nodēvēja Irākas armiju un policiju par okupācijas spēkiem, norādīja tiesa.

Rasuls, kurš ir arī kurdu partijas - Kurdistānas patriotiskās savienības (KPS) - viceprezidents, kritizēja KPS par nepretošanos Irākas federālo spēku ieiešanai Kirkūkā.

«Tiesa uzskata šos komentārus par provokāciju pret bruņotajiem spēkiem saskaņā kriminālkodeksa 226. pantu,» paziņoja tiesas preses pārstāvis. Par šādu noziegumu likumā paredzētais maksimālais sods ir septiņi gadi cietumā.

Rasuls, kuram ir labas attiecības ar KPS konkurentu Kurdistānas Demokrātiskās partijas (KDP) līderi un Kurdistānas reģiona prezidentu Masudu Barzani, svētdien kopā ar kurdu zemessardzi iegāja Kirkūkā, bet vēlāk bez cīņas atkāpās.

Tiesa Bagdādē pagājušajā nedēļā izdeva arī rīkojumu aizturēt trīs augsta ranga kurdu amatpersonas par neatkarības referenduma noorganizēšanu 25. septembrī.

Irākas augstākā tiesa ir atzinusi šo referendumu par antikonstitucionālu.

Tomēr aizturēšanas orderi, visticamāk, netiks izpildīti, jo Irākas federālie drošības spēki nedarbojas Kurdistānā. Taču orderu dēļ šīm amatpersonām var rasties grūtības pamest Kurdistānu.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu