ES sola Itālijai lielāku palīdzību migrācijas plūsmu mazināšanā (14)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Eiropas Savienība (ES) ir vienojusies palielināt finansējumu, kas domāts, lai Itālija varētu mazināt nelegālās imigrācijas plūsmu pāri Vidusjūrai, ceturtdien paziņojis Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

Viņš norādīja, ka bloka līderi samitā Briselē vienojušies «nodrošināt pietiekamu finansējumu» Itālijas sadarbībai ar Lībijas varasiestādēm, un Eiropas Komisija (EK) gādās, lai nauda tiktu izlietota «nelegālās imigrācijas» apkarošanai.

«Mums ir reālas iespējas slēgt centrālās Vidusjūras maršrutu,» uzsvēra Eiropadomes prezidents.

Pēdējos mēnešos Itālijai izdevies mazināt nelegālās imigrācijas plūsmu, sākot flotes operāciju Lībijas teritoriālajos ūdeņos un sadarbojoties ar ANO atzīto Lībijas valdību.

Beļģijas premjerministrs Šarls Mišels tikmēr norādīja, ka ES vienojusies par nepieciešamību ņemt vērā mainīgos nelegālās migrācijas maršrutus. Viņš arī uzsvēra, ka migrācijai veltītā diskusija koncentrējusies uz vajadzību «atrast līdzsvaru starp solidaritāti un atbildību».

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu