Āboltiņa grib iet atpakaļ uz turieni, no kurienes nākusi (258)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Pašreizējā partijas «Vienotība» frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa pastāstīja, ka plāno iet projām no politikas un pārdomāt paveikto, mainīt darba vidi.

«Jau trīs gadus sev uzdodu jautājumu, vai man jābūt politikā. Nākamajā dienā pēc 12. Saeimas vēlēšanām, kad rezultāti bija zināmi un bija skaidrs, ka neesmu ievēlēta, saviem tuviniekiem teicu — ai, droši vien pietiek! [...] — valde uzstāja, ka man vismaz līdz kongresam jāpaliek. Un tā arī paliku, bet domas, ka kaut kas tāpat būs jāmaina, iekšā gruzd nu jau vismaz trīs gadus,» sarunā ar izdevumu «Kas Jauns» izteicās politiķe.

Āboltiņa žurnālam atklāja, ka politikā darbojas jau kopš 2002. gada - visvairāk viņai paticis vadīt Saeimas Juridisko komisiju un būt par tieslietu ministri.

Pašlaik politiķe plāno atgriezties Ārlietu ministrijā, kurā strādāja pirms nonākšanas Saeimā. «To jau esmu kaut kur kā joku teikusi, ka dusmīgais vēlētājs par Āboltiņu vienmēr saka, lai viņa iet uz turieni, no kurienes nākusi! Un es tad arī eju...» žurnālam «Kas Jauns» jokojas Āboltiņa.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka Āboltiņa plāno nolikt deputātes mandātu pirms 12. Saeimas darbības beigām, lai atgrieztos diplomātiskajā dienestā - to viņa iepriekš pati apliecināja žurnālistiem.

Vaicāta par iespēju nolikt deputātes mandātu pirms parlamenta darbības noslēguma, Āboltiņa atbildēja, ka, visticamāk, tas notiks vēl pirms pašreizējā sasaukuma beigām.

«Sākumā viņa strādās ministrijā kādu laiku un tad atkarībā no dienesta interesēm tiks skatīts jautājums par to, vai un kurā brīdī būtu iespējams pārstāvēt valsti ārpus Latvijas vai kādu brīdi vēl darboties ministrijā,» skaidroja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, piebilstot, ka brīdī, kad Āboltiņa pabeigs savas Saeimas deputātes karjeru, viņai ĀM būs amats atbilstoši diplomātiskajam rangam, pieredzei un spējām.

Komentāri (258)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu