Tilersons aicina Irānas kaujiniekus atstāt Irāku (43)

TVNET/LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons svētdien preses konferencē Rijādā paziņojis, ka Irānas kaujiniekiem pienācis laiks pamest Irāku.

«Protams, Irānas kaujiniekiem Irākā tagad, kad cīņa [pret teroristu grupējumu «Islāma valsts«] tuvojas noslēgumam, ir jādodas mājās,» sacīja Tilersons.

«Visiem ārvalstu kaujiniekiem ir jādodas mājās un jāļauj Irākas tautai atgūt kontroli pār apgabaliem, ko bija sagrābusi «Islāma valsts»,» viņš piebilda.

Tautas mobilizācijas spēki, kuros pamatā ir Irānas apmācīti šiītu karotāji, ir cīnījušies pret «Islāma valsti», kā arī pēdējā laikā palīdzējuši Irākas armijai kaujās kurdu teritorijās.

Tilersons samitā, ko organizēja Saūda Arābija, veltīja atzinīgus vārdus atjaunotajai sadarbībai starp Rijādu un Bagdādi, kā arī paziņoja, ka Saūda Arābija nav gatava tiešām sarunām ar Kataru, lai atrisinātu diplomātisko krīzi abu valstu starpā.

Komentāri (43)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu