Vācija parakstījusi vienošanos par zemūdeņu pārdošanu Izraēlai (30)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācija pirmdien parakstījusi vienošanos par trīs zemūdeņu pārdošanu Izraēlas flotei, pavēstīja Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu.

Premjers «paudis gandarījumu par saprašanās memoranda parakstīšanu starp Vāciju un Izraēlas Valsti par trīs zemūdeņu iegādi», teikts Netanjahu biroja paziņojumā.

«Saprašanās memorands ir stratēģiski svarīgs Izraēlas drošībai, un tā parakstīšana atspoguļo [Vācijas] kancleres Angelas Merkeles saistības Izraēlas drošības labā un dziļo sadarbību abu valstu starpā.»

Sarunas par zemūdeņu pārdošanu bija iesaldētas trīs mēnešus, Berlīnē pastāvot bažām par apsūdzībām korupcijā, kas saistībā ar šo darījumu tika izmeklētas Izraēlā.

Izraēlas pasūtīto zemūdeņu bruņojumā visticamāk būs arī kodolraķetes, tomēr pamatā zemūdenes tiks izmantotas, lai izspiegotu Irānu vai lai tai uzbruktu kodolkara gadījumā, norāda militārie eksperti.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu